Srbin napadnut pred ženom i decom dok je obrađivao njivu, Kancelarija za KiM zahteva kaznu za napadače

27.04.2021

09:16 >> 11:32

0

Povodom ovog slučaja formiran je predmet, a obavešten je i KFOR

Srbin napadnut pred ženom i decom dok je obrađivao njivu, Kancelarija za KiM zahteva kaznu za napadače
Copyright TV Most printscreen

U selu Gojbulјa, u opštini Vučitrn bez ikakvog povoda napadnut je meštanin Lazar Đorđević, od strane Albanca iz porodice Ademi.

Lazar je sa suprugom i dvoje male dece koja još nisu ni pošla u školu fizički napadnut dok je obrađivao porodičnu njivu. Veće posledice sprečili su meštani koji su pritrčali porodici Đorđević u pomoć i nekako uspeli da odbrane Lazara.

Porodica Ademi u ovom kraju dobro je poznata po svom incidentnom ponašanju i meštani se godinama na njih žale policiji, ali bezuspešno, saopštila je Kancelarija za KiM.

TV Most printscreen

Dve nedelјe pre napada, porodica Đorđević prijavila je policiji Ademija jer im je posekao zasade voća. Izostala je sankcija, ali je Ademi sada napao Lazara pred decom i ženom, zbog čega je priveden. Povodom ovog slučaja formiran je predmet, a obavešten je i KFOR.

Ovde je bez ikakve sumnje reč o etnički motivisanom incidentu i Kancelarija za Kosovo i Metohiju očekuje da Albanac koji godinama maltretira srpske porodice u Vučitrnu bude najstrože sankcionisan, a da se prijave koje Kosovskoj policiji upućuju meštani srpske nacionalnosti najozbilјnije shvate i pravovremeno procesuiraju.

Politika tolerisanja incidenata, nekažnjivosti i blagih kazni stimulativno deluje na izgrednike, podjednako kao i ekstremističke političke poruke iz Prištine koje sokole ovakve incidente, zaključuje Kancelarija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike