Brnabić: "Pretili su mi smrću dok sam uspavljivala dete"

30.06.2024

09:36

0

Nisam mogla da verujem kakve poruke sam dobila, rekla je Brnabić

Brnabić: "Pretili su mi smrću dok sam uspavljivala dete"
Ana Brnabić - Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

Predsednica Skupštine Ana Brnabić, bila je gošća emisije "Info jutro". Ona je govorila na Informer televiziji o pretnjama smrću od strane opozicije, terorističkom napadu u Beogradu, litijumu i "Rio Tintu", ali i o mnogim drugim temama.

Nedavne pretnje smrću predsenici Skupštine Srbije, proteste opozicije protiv litijuma i kompanije "Rio Tinto", teroristički napad u Beogradu i mnoge druge aktuelne teme, komentarisala je upravo predsednica Skupštine Ana Brnabić za televiziju Informer.

Predsednica Skupštine Ana Brnabić, govori o tome da je dobila pretnje smrću, ali i da je to posledica tajkunskih medija i delova opozicije koji pozivaju i huškaju nestabilne ljude na nasilje.

- Meni je teško da pričam o pretnjama koje su upućene meni na privatan broj u trenutku kada sam uspavljivala dete. Nisam mogla da verujem kakve poruke sam dobila. Mislim da ljudi treba da shvate da je to posledica klime koju prave takozvani eksperti i samozvana elita koja se ne skida sa medija kao što su N1, Nova S, Danas, koji pozivaju na nasilje. Jovo Bakić svaki put kaže da ćemo vas juriti po ulici. Gospodin Stupar kaže da će menjati vlast na ulici krvlju. Meni su uvek bile jezive pretnje predsedniku Aleksandru Vučiću, kada su ga zvali nečastivim i sotonom. Kažem toj samozvanoj eliti da je bolje da uzme pištolj u svoje ruke, kao što se desilo sa Ficom, nego da tutka nekome ko je nestabilan. Oni to nisu uradili već su pozivali na nasilje i huškali neke psihički nestabilne ljude. Niko nije nikada vređao članove opozicije i niko nije zvao njih psihopatama - rekla je Brnabić.

Predsednica Skupštine dodaje i da opozicija ne želi da sarađuje po pitanju litijuma i protestuje protiv "Rio Tinta", a kako ona kaže, oni su izmenili zakon o rudarstvu i prodali zemlju toj kompaniji.

- Bavim se projektom koji je važan za budućnost Srbije, jer je litijum nafta 21. veka. Srbija ima sreću što smo pronašli litijum u našoj zemlji. Norveška dok nije pronašla naftu, bila je najsiromašnija zemlja Evrope, a sada je jedna od najbogatijih. Oni su kao društvo zajedno radili i na eksploataciji i zaštiti životne sredine, ali to je kada imate odgovornu opoziciju i nevladin sektor koji ne viče samo "fuj" ili "bljak". Ovo je prvi projekat za koji možemo da kažemo da bi učinili Srbiju jednu od najbogatijih u Evropi. Viču mi "ua" a oni su doveli tu kompaniju. Neće na diskusije, a promenili su zakon o rudarstvu, oni su to uradili Demokratska stranka, DSS i G17+, a sada se prave ludi. Prodali su zemlju "Rio Tintu", a sada prave oragnizaciju "Ne damo Jadar" i viču "Vučiću lopove". Oni misle da je narod lud i glup i da ne shvataju da oni žele da im se vrati zemlja, da bi je ponovo prodali Govorili su 2011. godine da je "Rio Tinto" odlična kompanija i da je dobra za napredak Srbije, sve im je bilo prelepo, a 6 meseci kasnije su se desili protesti kada su došle pare iz inostranstva - kazala je Brnabić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike