Kurtijeva policija maltretira Srbe na Gazimestanu: Hapšenja, oduzimanje nacionalnih simbola, šikaniranja i pretnje! (VIDEO)

28.06.2024

14:02

0

Autor: 24sedam

Usred ove tenzije, narod se okupio da oda počast kosovskim junacima, ujedinjen u veri i sećanju na slavnu prošlost

Kurtijeva policija maltretira Srbe na Gazimestanu: Hapšenja, oduzimanje nacionalnih simbola, šikaniranja i pretnje! (VIDEO)
Copyright Profimedia/Printscreen/X

Kurtijevi uniformisani batinaši priveli su još nekoliko Srba pri izlasku sa Gazimestana, a kao i prethodnima, i njima su oteli srpsku zastavu.

Njih su prvo odveli u isti kućerak u koji su prethodno zatvorili Srpkinju,a potom su ih odveli maricom u nepoznatom pravcu.

Kako javlja Kosovo online  privela je i Srbina N.M. iz Babinog Mosta, takođe nakon parastosa na Gazimestanu.

Iz Kosovske policije na licu mesta nije bilo moguće dobiti odgovor zbog čega je mladić priveden.

On je prethodno, kada se vraćao sa parastosa, izdvojen sa strane, a zatim uveden u kućicu koja se nalazi pored kapije ulaza za Gazimestan.

Nakon toga su ga pripadnici Kosovske policije odveli u pravcu Prištine.

Podsetimo, na Gazimestanu, povodom 635 godina od bitke na Kosovu, danas se od 13 sati održava parastos kosovskim junacima koji služi mitropolit Joanikije uz sasluženje mitropolita, vladika i sveštenstva Srpske pravoslavne crkve.

Posle jutrošnje liturgije u manastiru Gračanica i dodele ordena "Majka devet Jugovića" majkama sa četvoro i više dece, počelo je okupljanje vernika i srpskog naroda iz raznih krajeva Kosova i Metohije, centralne Srbije i Crne Gore, kod spomenika na Gazimestanu udaljenog desetak kilometara od Gračanice, a svega par kilometara od Prištine.

Duž puta od Gračanice, ali i od Merdara prema Gračanici i Gazimestanu, raspoređeni su pripadnici tzv. kosovske policije, kojih je najviše na prilazu samom spomen-obeležju gde su primećeni i inspektori u civilu.

Pored rigoroznih kontrola na skretanju sa magistrale Priština-Mitrovica, policija detaljno pretresa sva vozila i osobe na ulazu u spomen-obeležje, koje je ograđeno visokom metalnom ogradom. Muškarcima podižu majice u potrazi za nacionalnim simbolima, dok su kontrole na samom ulazu izuzetno stroge.

Incident je obeležio događaj kada su policajci tzv. Kosova jednoj devojci i momku oduzeli srpsku trobojku i bacili je u smeće. Devojka je potom odvedena u obližnji kontejner. Međutim, prelepa Srpkinja je prkosno izašla iz objekta sa osmehom, inateći se Kurtijevim banditima.

Usred ove tenzije, narod se okupio da oda počast kosovskim junacima, ujedinjen u veri i sećanju na slavnu prošlost, šaljući snažnu poruku o istrajnosti i jedinstvu u očuvanju srpskog identiteta i tradicije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike