Kancelarija za KiM: Skandalozna presuda protiv četvoro Srba za ubistvo Olivera Ivanovića

28.06.2024

11:56

0

Cilj je da Priština sakrije pravu pozadinu i izvršioce ovog mučkog ubistva

Kancelarija za KiM: Skandalozna presuda protiv četvoro Srba za ubistvo Olivera Ivanovića
Ilustracija - Copyright Kancelarija za KiM

Kancelarija za KiM saopštila je da je današnja skandalozna presuda protiv četvoro Srba koje Kurtijevo pravosuđe na sve moguće načine pokušava da dovede u vezu sa ubistvom Olivera Ivanovića, politički motivisana i instruisana kako bi se dodatno kriminalizovao srpski narod na KiM, a sve sa ciljem da Priština sakrije pravu pozadinu i izvršioce ovog mučkog ubistva. 

Presuda je doneta bez konkretnih dokaza, pod snažnim političkim i medijskim pritiskom iz Prištine, navode iz Kancelarija za KiM uz ocenu da je izricanje presude tempirano baš na Vidovdan kako bi Priština stvorila novu predstavu za javnost i ponovo se obrušila na Srbe. 

Ističu iz Kancelarije da je Srbima presuđeno i pre samog suđenja, kao i da je optužnica tokom samog procesa tri puta menjana.

- Zbog čega je izricanje presude tempirano baš na Vidovdan, za najveći praznik za srpski narod na Kosovu i Metohiji, ako ne da bi Priština stvorila novu predstavu za javnost i ponovo se obrušila na Srbe? Odavno je poznato da za Srbe na Kosovu i Metohiji nema ni prava ni pravde i da važi da ih kadija i tuži i sudi, što i današnja presuda pokazuje - navodi se u saopštenju.

Uprkos svemu, nastavićemo da se borimo da se otkrije prava istina o ubistvu Olivera Ivanovića, a montirane Kurtijeve procese, političke presude i kriminalizaciju Srba nikada nećemo prihvatiti, poručili su iz Kancelarije za KiM.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike