Šesta godišnjica ubistva Olivera Ivanovića

16.01.2024

08:36

0

Godišnjica ubistva Olivera Ivanovića biće obeležena i u Beogradu, gde će u Hramu Svetog Save biti služen pomen

Šesta godišnjica ubistva Olivera Ivanovića
Copyright Profimedia

Šesta godina od ubistva predsednika Građanske inicijative Srbija, demokratija, pravda (SDP) Olivera Ivanovića navršava se danas. 

Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine ispred sedišta svoje stranke u severnom delu Kosovske Mitrovice, sa šest hitaca u leđa. 

Izvršioci i naručioci ovog ubistva do danas su nepoznati, a istrage povodom ovog ubistva vođene su i u Beogradu i u Prištini.

Pred Osnovnim sudom u Prištini vodi se postupak protiv šest lica za pomaganje u ubistvu Ivanovića, a optuženi su Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Rade Basara, Žarko Jovanović, Dragiša Marković i Silvana Arsović. 

Tužilaštvo je krajem decembra prošle godine podiglo još jednu optužnicu, i to protiv lica sa inicijalima M.M. zbog, kako su naveli iz tužilaštva, više krivičnih dela u slučaju ubistva Ivanovića.

Optužnica za ovaj slučaj izmenjena je tri puta u roku od tri godine, ali osim što su se optuženi dva puta izjasnili da nisu krivi, sudski proces nije dalje odmakao.

Kosovo Online
 

 

Prva optužnica je podignuta početkom decembra 2019. godine, a već krajem decembra te godine tužilac je dostavio drugu, izmenjenu optužnicu. Potom je u novembru 2020. godine podignuta treća optužnica.

Predstavnici Građanske inicijative SDP danas će položiti cveće i zapaliti sveće na mestu gde je Ivanović ubijen, a istoga dana, nešto ranije, odnosno u vreme ubistva, u 8.15 godišnjicu će obeležiti i Ivanovićevi prijatelji, deo rodbine i građani.

Godišnjica ubistva Olivera Ivanovića biće obeležena i u Beogradu, gde će u Hramu Svetog Save biti služen pomen

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike