Kurtija, srpsku opoziciju i njihove novinare u Beogradu povezuje jedna stvar: Žal za pozdravom "mirdita" (FOTO)

28.06.2024

09:50

0

Tajkunski mediji koji se nalaze pod kontrolom opozicije odmah su se dali u hajku protiv države Srbije

Kurtija, srpsku opoziciju i njihove novinare u Beogradu povezuje jedna stvar: Žal za pozdravom "mirdita" (FOTO)
Copyright Profimedia/Facebook

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić saopštio je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova donelo naredbu da se prekine javno okupljanje "Mirdita, dobar dan", a nakon te odluke usledila je histerija prevođena teroristom Aljbinom Kurtijem i srpskom opozicijom i njihovim novinarima u Beogradu.

Tajkunski mediji koji se nalaze pod kontrolom opozicije odmah su se dali u hajku protiv države Srbije zbog zabrane ovog sramnog fesivala koji promoviše lažnu državu Kosovo!

Tako je Pokret slobodnih građana zakukao i uputio zahtev da se povuče odluka o zabrani, navodeći u saopštenju da "je u interesu svih naroda i država bivše Jugoslavije regionalni mir i zajednička evropska budućnost", na taj način otvoreno poručujući da je za njih Kosovo nezavisno.

Profimedia/Facebook
 

Potom je i opozicioni novinar Stevan Dojčinović podelio vest tajkunske N1 o zabrani sramotnog festivala, izražavajući nezadovoljstvo tom odlukom:

- Znači, država nam je toliko slaba i jadna da se odluke na državnom nivou donose tako da se udovoljava huliganima i ekstremnim desničarima? - zavapio je Dojčinović.

Profimedia/Facebook
 

Premijer lažne države Aljbin Kurti, poput gorenavedenih aktera, takođe kuka i žali se što Srbija ne dozvoljava da se promoviše separatizam i ne priznaje samoproklamovano Kosovo, te stim u vezi ne dopušta ni održavanje sramne manifestacije.

- Nakon što je još jednom odbila da potpiše Osnovni sporazum uz posredovanje EU, podržan od SAD, Srbija je u četvrtak ugasila još jednu inicijativu koju sponzoriše EU, "Mirdita, dobar dan". Kulturni festival sa decenijskom istorijom slavljenja različitosti i okupljanja umetnika sa Kosova i Srbije, "Mirdita, dobar dan" oteli su potpredsednik Vlade Srbije Vulin i ministar Dačić, koji su ga do neprepoznatljivosti deformisali u grotesknu paradu mržnje i diskriminatorske poruke. Umesto umetnika, reč je prepuštena grupama huligana. Nažalost, Srbija je još jednom pokazala svoje nepopustljivo neprijateljstvo prema svemu što ima veze sa mirom i pomirenjem - oglasio se Kurti u istom maniru kao i srpska opozicija i njeni novinari.

Profimedia/Facebook
 

Iz svega navedenog potpuno je jasno šta povezuje Kurtija, srpsku opoziciju i opozicione novinare u Begradu: u pitanju je žal što se na Vidovdan u Srbiji ne pozdravljamo sa "Mirdita" i ne dozvoljava se održavanje bruke.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike