Kurtijevi specijalci ne prestaju da maltretiraju srpski narod na Kosmetu! Uhapšen Srbin iz Leposavića

27.06.2024

17:05

0

Osumnjičeni priveden u prostorije policije radi daljeg saslušanja

Kurtijevi specijalci ne prestaju da maltretiraju srpski narod na Kosmetu! Uhapšen Srbin iz Leposavića
Ilustracija - Copyright Kosovonline

Kosovska policija privela je S. L. iz Leposavića pod sumnjom da je počinio krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva u regionu Đakovice, saopštila je Uprava za iinformisanje i odnose sa javnošću kosovske policije.

- Kosovska policija, tačnije Uprava za istraživanje ratnih zločina, nakon višemesečnog istražnog rada dana 20. juna protiv identifikovanog osumnjičenog podnela je krivičnu prijavu Specijalnom tužilaštvu Kosova pod osnovanom sumnjom da je osumnjičeni inicijala S. L. pojedinačno i u saradnji počinio krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva tokom rata na Kosovu, u regionu Đakovice (1998/1999) - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su je, u konsultaciji sa tužiocem, ocenjeno da dalje istražne radnje treba usmeriti ka obezbeđivanju prisustva okrivljenog u ovom krivičnom predmetu.

- Zbog toga je danas kosovska policija, odnosno istražitelji Uprave za istraživanje ratnih zločina (DHKL), u saradnji sa agentima OAK i uz podršku policijskih jedinica DRP Severna Mitrovica, izvršila taktički plan sa kojim je osumnjičeni S. L. zaustavljen i uhapšen u Leposaviću. U kuću istog lica u Leposaviću izvršena je racija po nalogu pravosudnih organa, gde su istražitelji oduzeli relevantne dokaze koji će biti obrađeni u daljem istražnom postupku - ističe se u saopštenju.

Dodaje se da je osumnjičeni priveden u prostorije policije radi daljeg saslušanja.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kosovo-online

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike