Kurtijeva policija upada u srpske škole: Iskoristili vikend, pa ulaze bez naloga i maltretiraju Srbe! (VIDEO)

16.06.2024

11:26

0

Niko nema pravo da nam brani da obrazujemo decu, poručio je direktor škole

Kurtijeva policija upada u srpske škole: Iskoristili vikend, pa ulaze bez naloga i maltretiraju Srbe! (VIDEO)
Tzv. kosovska policija - Copyright Profimedia

Kosovska policija je u Leposaviću, tokom vikenda, kada nema nastave u Osnovnoj školi "Leposavić" i Srednjoj školi "Nikola Tesla", pregledala i fotografisala prostorije.

Direktor Srednje škole "Nikola Tesla" Slađan Radović kaže da su dvojica policajaca došla u subotu, nešto pre 17 sati, i od domara zatražili da otključa pojedine prostorije – kotlarnicu i pomoćne prostorije u kojima domari čuvaju alate, i to bez ikakvog naloga ili obrazloženja.

- Juče posle podne, tačnije u 16.30 pozvao me je čuvar i rekao da su došla dva policajca, bez naloga. Nisu imali nikakav pisani nalog da uđu u našu školu i da slikaju kotlarnicu. Rekao sam da otvore vrata, kako ne bi čoveku pravili problem, ali su ciljano ušli bez najave. Slikali su kotlarnicu i otišli - priča Radović.

Policajci su zatim otišli u Osnovnu školu "Leposavić", sa istih zahtevom – od portira su tražili da im otvori kotlarnicu.

Međutim, kako nije imao ključ, policajci su ušli i slikali prostoriju u kojoj se nalazi alat za domara, za održavanje škole.

- Izašli su, ali ništa nisu rekli zbog čega su došli - rekao je Radović.

Zato pita u kakvom to demokratskom okruženju žive, kada policija bez naloga dolazi na mesta u kojima se obrazuju deca. 

- Ovo na demokratiju ne liči, da ulaze u školu, da slikaju… Šta su tražili, ne znam. Da li oni misle da se mi bavimo nekim drugim poslovima osim vaspitanja i obrazovanja učenika? Da li dolaze ciljano, jer je završetak školske godine, kako bi napravili nekakav problem ili žele da se mi uplašio, jer je planiran i završni ispit, upis… Ciljano ulaze da nas uplaše - upozorava Radović.

Ipak, ističe da su škole radile i opstajale i u težim uslovima.

Niko nema pravo da nam brani da obrazujemo decu, poručio je direktor škole.

- Naša i druge škole na čitavom Kosovu i Metohiji, na severu, radile su i u težim uslovima. Obrazovali smo decu po planu i programu Ministarstva prosvete Srbije, tako da ćemo to sigurno i dalje raditi. Nama nema niko pravo da brani da vaspitavamo i obrazujemo našu decu po planu i programi Ministarstva prosvete Srbije - naveo je Radović.

On je pozvao sve roditelje i učenike da se ne plaše i da se upisuju u škole, kako bi "bile punije, nego do sada". 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike