Uhapsiti svakoga ko napiše da Srebrenica nije genocid! Suljagić traži neviđene kazne, antisrpstvo na vrhuncu!

18.06.2024

11:38

2

Suljagić je istakao dva sačinjena dokumenta, koji bi trebalo da se izučavaju u srednjim školama i na fakultetima..

Uhapsiti svakoga ko napiše da Srebrenica nije genocid! Suljagić traži neviđene kazne, antisrpstvo na vrhuncu!
Emir Šuljagić - Copyright Printscreen/YouTube

Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Srebrenica, govorio je o dokumentima o "genocidu" u Srebrenici u kontekstu izučavanja u obrazovnom sistemu, ali i o uklanjanju sadržaja o negiranju "genocida" sa društvenih mreža.

Suljagić je takođe tražio i da se uhapsi svako ko negira takozvani "genocid" u Srebrenici.

Suljagić je istakao dva sačinjena dokumenta, koji bi trebalo da se izučavaju u srednjim školama i na fakultetima.

Jedan se zove "Hrestomatija bosanskog genocida", a drugi "Predlog dokumenta za izradu nastavnih planova i programa za izučavanje genocida u Srebrenici".

Printscreen/YouTube/BHRT
 

- Ovde će u Sarajevu biti održan jedan veliki, svetski skup tzv. factcheckersa i tu ćemo prvi put imati priliku da se obratimo ljudima koji su na visokom nivou TikToka, Iks-a, Fejsbuka, te ćemo početi razgovore o tome kako da se sadržaji koji negiraju genocid u Srebrenici, po ugledu na to kako se negiraju sadržaji koji negiraju Holokaust, uklone sa društvenih medija. Da ljudi koji negiraju genocid nemaju pristup tome, da se promeni algoritam... Ali, ja vam dajem reč da ćemo u idućih pet do deset godina "zapušiti usta" Moraće praviti svoje mreže tamo i objavljivati to u Kragujevcu ili Valjevu, u Klagenfurtu to već neće moći - naveo je Suljagić na održanom "Forumu Rezolucija o Srebrenici - Međunarodni dan sećanja i komemoracije genocida u Srebrenici 1995."

Suljagić je govorio je i o borbi za kažnjavanje negiranja "genocida" u Srebrenici, te je naveo kako će "pre neko otići u zatvor u Nemačkoj zbog toga nego u BiH".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike