Kad im nema Srba onda se međusobno poubijaju: Zaratili lažovi, trgovci smrću, propagatori tzv. genocida u Srebrenici, pretilo se i ubistvom

04.06.2024

14:47

0

Zaratili međusobno trgovci smrću i lažovi koji propagiraju tezu o genocidu u Srebrenici

Kad  im nema Srba onda se međusobno poubijaju: Zaratili lažovi, trgovci smrću, propagatori tzv. genocida u Srebrenici, pretilo se i ubistvom
Emir Suljagić - Copyright Printscreen/YouTube/BHRT

Direktor Memorijalnog centra Potočari Emir Suljagić prijavio je predsednika Upravnog odbora i člana Komisije za izbor direktora tog centra Hamdiju Fejzića da mu je pretio smrću.

Fejzić je i jedan od tri kandidata za načelnika Opštine Srebrenice na lokalnim izborima, koji će u BiH biti održani u oktobru ove godine. 

Fejzić je, prema navodima iz službene zabeleške Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH, Suljagića vređao, psovao i zapretio rečima: „Gde se nalaziš sada, da dođem da te odradim".

Prema službenoj belešci, Fejzić je Suljagiću pretio u dva navrata 8. aprila i 31. maja.

Suljagić je prijavio da je 8. aprila imao telefonski razgovor sa Mirnesom Zahirovićem, zaposlenim u MC Srebrenica, članom Konkursne komisije za izbor/imenovanja direktora Centra te članovima UO Mirsadom Bajrovićem, Salihom Đuderijom i predsednikom UO Hamdijom Fejzićem, koji su ujedno i članovi te komisije. Tokom telefonskog razgovora, navodi se u zabelešci, došlo je do rasprave i verbalnog sukoba između Suljagića i Hamdije Fejzića. 

Suljagić je prijavio i da Fejzić nosi vatreno oružje te da je sklon verbalnim i fizičkim okršajima.

U jednoj od prijava se navodi da je Suljagić u konkursnoj proceduri za direktora MC Srebrenica i da je izložen velikom medijskom pritisku određene grupe građana bliskih Fejziću, a iz DKPT konstatuju da Fejzić, s obzirom na to da je obavljao funkciju zamenika načelnika Opštine Srebrenice do novembra 2023. godine, ima veliki broj pristalica koje mogu biti pretnja po sigurnost Suljagića.

Inače, u jučerašnjoj javnoj polemici između kandidata za načelnika Opštine Srebrenica Fejzića i Muhameda Avdića, kritikama se pridružio i Emir Suljagić, koji je za Fejzića na društvenoj mreži Iks, između ostalog, napisao da je „najveća štetočina koja je - sa Alijom Tabakovićem - pogodila Srebrenicu".

- Kako u ratu, tako i posle rata. Do njegove kandidature mislio sam da se i ovaj put prijavim za glasanje na izborima za Srebrenicu. Ali ne pada mi na um da dajem svoj glas ili legitimitet potpunom podjarmljivanju Bošnjaka u Srebrenici. Nota bene, jedini sam vodio uspešnu kampanju za načelnika Srebrenice po sadašnjim pravilima i veoma dobro znam o čemu govorim - napisao je Suljagić. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike