Kancelarija za KIM reagovala na albanski teror: Ispisivanje grafita u selu Sušica je nova pretnja po opstanak Srba na KiM! (FOTO/VIDEO)

17.06.2024

14:14

0

Vandalski čin, osim uništavanja srpske imovine, jasno ima za cilj da zastraši srpsku decu i onespokoji njihove roditelje

Kancelarija za KIM reagovala na albanski teror: Ispisivanje grafita u selu Sušica je nova pretnja po opstanak Srba na KiM! (FOTO/VIDEO)
Vandalizam Albanaca u Sušici - Copyright Kancelarija za KiM

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da je ispisivanje grafita "Albanija" i pogrdnih natpisa na srpskom Domu kulture i na dečijem igralištu u selu Sušica, nadomak Gračanice, nova provokacija i pretnja po ostanak i opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, čija su meta i ovoga puta deca, ali i ustanove kulture koje treba da služe kao prostori tolerancije.

Kako se navodi ovaj vandalski čin, osim uništavanja srpske imovine, jasno ima za cilj da zastraši srpsku decu i onespokoji njihove roditelje, a takve provokacije u direktnoj su sprezi za idejama i snovima Aljbina Kurtija o velikoj Albaniji i etnički čistom Kosovu i Metohiji

Dodaje se da su srpska deca česta meta napada albanskih huligana, iako nikoga ničim ne izazivaju, već samo žele da imaju srećno i spokojno detinjstvo na prostoru KiM. 

- Međutim, na srpsku decu su albanski ekstremisti pucali, često su bila na meti fizičkih napada i uvreda, prebijana, kidani su im krstići, pa im se i ovakvim porukama stavlja do znanja da nigde nisu bezbedni - navodi se u saopštenju.

Ističe se da će Kancelarija sanirati štetu koja je napravljena, ali će zahtevati i konkretne korake od nadležnih organa za pronalaženje i sankcionisanje provokatora koji su izvšili ovaj incident, jer se nijedan incident koji je usmeren ka srpskom narodu, posebno ka srpskoj deci ne sme prenebregnuti.  

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike