Đurđev: "Važna epizoda za srpsko-srpske integracije, danas svedočimo istoriji!"

08.06.2024

09:30

0

"Jedinstvo i mudrost nam je sada potrebniji nego ikad", istakao je Đurđev

Đurđev: "Važna epizoda za srpsko-srpske integracije, danas svedočimo istoriji!"
Aleksandar Đurđev - Copyright Privatna arhiva

Današnja manifestacija prvi „Svesrpski sabor“ pod nazivom „Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska“ predstavlja krunski dokaz da smo u mentalnom smislu prevazišli Drinu kao granicu – izjavio je poslanik i predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

- Imamo tu sreću da živimo u trenutku kada se dešava istorija, danas svedočimo važnoj epizodi srpsko-srpske integracije. Današnji "Svesrpski sabor" odražava narodnu volju, volju Srba koji žive sa obe strane reke Drine, integracije su živa stvar, one idu svojim prirodnim tokom i njih niko ne može zaustaviti“ – poručio je Đurđev.

- Pokazali smo veliku vitalnost kao narod, udari na Srbiju i Srpsku koji mesecima dolaze sa svih strana nas nisu pokolebali u nameri ka daljoj srpsko-srpskoj integraciji. U to ubrajam epizodu sa sramnom Rezolucijom u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, kao i brojne pritiske po pitanju Kosova i Metohije, ali udare pete i šeste kolone. Ništa od navedenog nije osujetilo i pokolebalo državno i političko rukovodstvo Srbije i Srpske da izađe u susret volji naroda – smatra Đurđev.

- Jedinstvo i mudrost nam je sada potrebnije nego ikad, u konačnu pobedu sam, međutim, uveren, jer će ona počivati na pravdi i istini koja je na našoj strani i koju branimo - zaključio je Đurđev.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike