Potpisan Memorandum o saradnji MDULS i Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske (FOTO)

08.06.2024

10:08

0

Potpisivanje Sporazuma u danima Svesrpskog sabora znači još jedan simbol zajedništva Republike Srbije i Republike Srpske

Potpisan Memorandum o saradnji MDULS i Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske (FOTO)
Potpisan sporazum - Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije Jelena Žarić Kovačević i ministarka uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senka Jujić potpisale su, u okviru današnjeg Svesrpskog sabora, Memorandum o saradnji između dva ministarstva.

Sporazum je potpisan u cilјu jačanja partnerstva i uspostavlјanja dinamičkog okvira za uspostavlјanje okvira za održivu i dinamičnu saradnju u oblasti reforme javne uprave i lokalne samouprave, kao i unapređenja, planiranja i sprovođenja projekata u lokalnim samoupravama, uz koordinaciju i pribavlјanje donatorske podrške za projekte od lokalnog značaja.

Podsećajući na čvrste i neraskidive veze Republike Srbije i Republike Srpske, ministarka Žarić Kovačević istakla je za Tanjug da potpisivanje Sporazuma u danima Svesrpskog sabora znači još jedan simbol zajedništva Republike Srbije i Republike Srpske. 

- Naša dva ministarstva će na osnovu ovog sporazuma imati priliku da sarađuju u oblasti javne uprave, ali i drugim oblastima koje prate nove tokove, kao što su digitalizacija i usavršavanje kadrova koji rade u našim upravama, navela je Žarić Kovačević. Izražavajući zadovolјstvo potpisanim Memorandumom, ministarka Jujić rekla je za Tanjug da potpisivanjem sporazuma dva ministarstva nastavlјaju dugogodišnju saradnju razmene dobrih praksi i iskustava u reformi javne uprave. Cilј potpisanog Memoranduma je razmena dobre prakse i normativnih rešenja između potpisnica, razmena iskustava i pružanje ekspertske podrške u planiranju, pripremi i sprovođenju projekata, kao i razmena publikacija i druge stručne literature, uklјučujući i druge oblike saradnje. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike