Bezidejna opozicija konačno priznala izborni poraz i sopstvenu nesposobnost: Miki Aleksić i Draža Petrović iskreni kao nikada pre! (VIDEO)

07.06.2024

11:10

0

Priznali debakl koji su doživeli na lokalnim izborima

Bezidejna opozicija konačno priznala izborni poraz i sopstvenu nesposobnost: Miki Aleksić i Draža Petrović iskreni kao nikada pre! (VIDEO)
Ilustracija - Copyright ATA Images

Opozicija i njoj naklonjeni mediji konačno su priznali debakl koji su doživeli na lokalnim izborima 2. juna.

Opozicija je shvatila da je doživela debakl na izborima i da im nikakve priče o navodnoj krađi glasova neće pomoći u prekrajanju izborne volje građana. To je najbolje objasnio lider Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić gostujući na tajkunskoj opozicionoj N1 televiziji, na kojoj je rekao da je opozicija "upala u vrtlog rijaliti estradne politike". 

- Slažem se da je neophodno promeniti taktiku koja ne daje rezultate. Opozicija je upala u vrtlog rijaliti estradne politike gde mi godinama unazad vrtimo sopstveni rep bez da radimo suštinski korenite stvari koje mogu da nas dovedu u poziciju da pobedimo režim. Svelo se na to ko će više puta da se pojavi na vašim medijima, ko će bolje da napiše na tviteru, raznorazni posmatrači, analitičari se utrkuju ko će šta da kaže. Opozicija ne radi snažno na sebi - priznao je Aleksić nemoć i bezidejnost sebe i svojih opozicionih kolega. 

Da je ogorčenje među opozicionarima sveopšte, potvrđuje i to što je novinar tajkunskog dnevnog lista Danas Dragoljub Draža Petrović osuo paljbu po propalom kandidatu za gradonačelnika Beograda Savu Manojloviću, ističući nekoliko puta da mu nije jasno zašto je vratio odborničke mandate u Beogradu i Novom Beogradu. 

- Ovo što se dešava posle izbora je neki dan mrmota, svaki dan imamo neka nova prebrojavanja. Ni nama novinarima nije jasno šta se tu dešava. Nije najjasnije šta je ishod tog što opozicione stranke rade i šta žele da dokažu. Jasno je da žele da dokažu neku izbornu krađu i neko nameštanje rezultata. Konfuzno je sve dosta i nekako ne drži pažnju, očekujete neku konkretnu akciju - kaže Petrović i dodaje: 

- Nisam shvatio šta je svrha i cilj toga. Kakav će to efekat proizvesti i koj će štetu nanesti vlastima, šta će dobiti Savo Manojlović od toga. Nije mi jasno šta on dobija time - naknadni bojkot institucija u koje ste ušli, ali da li će te institucija trpeti zbog toga... On ima neki delić opozicionog kolača u beogradu i Novom Beogradu gde je najavio da će da izađe. Nije mi jasno zašto to radi. On se pojavio kao neka nova faza, imao je nekih dobrih akcija u političkoj karijeri, a ovaj poslednji potez je tako knfuzan da liči na ove standardne opozicione likove. Da l čovek kad uđe u politiku počne da se ponaša malo atipično.. ili tipično - rekao je opoziciono nastrojeni novinar, a što možete videti u videu ispod. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike