Ana Brnabić održala oproštajni sastanak sa ambasadorom Češke Tomašom Kuhtom

06.06.2024

19:00

0

Predsednica Narodne skupštine je naglasila važnost daljeg jačanja parlamentarnog dijaloga i saradnje, te najavila formiranje Poslaničkih grupa prijateljstva

Ana Brnabić održala oproštajni sastanak sa ambasadorom Češke Tomašom Kuhtom
Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednica Narodne skupštine Srbije Ana Brnabić održala je oproštajni sastanak sa ambasadorom Češke Republike Tomašom Kuhtom kome se zahvalila zbog aktivnog angažmana i rada na dodatnom unapređenju i osnaživanju bilateralnih odnosa.

Brnabić je istakla da veruje kako će saradnja biti jednako uspešna i sa njegovim naslednikom, te da je cilj dalje intenziviranje političkog dijaloga i produbljivanje bilateralnih odnosa.

"Češka je značajan spoljno-politički partner naše zemlje i stoga smo opredeljeni da, i u periodu koji je pred nama, jačamo našu uzajamno korisnu saradnju i dodatno intenziviramo naš politički dijalog na svim nivoima", rekla je Brnabić, saopštila je Narodna Skupština Srbije.

Predsednica Narodne skupštine je naglasila važnost daljeg jačanja parlamentarnog dijaloga i saradnje, te najavila formiranje Poslaničkih grupa prijateljstva, uključujući i Poslaničku grupu prijateljstva sa Češkom.

Tanjug/Strahinja Aćimović
 

 

Izrazila je zadovoljstvo što je u aktuelnom sazivu Poslaničkog doma Parlamenta Češke aktivna Poslanička grupa prijateljstva sa Srbijom.

Brnabić i Kuhta su naglasili važnost dinamičnog razvoja ekonomske saradnje između dve zemlje u poslednjih nekoliko godina, karakterisanog sve većom robnom razmenom, trgovinom uslugama i rastućim prilivom čeških investicija. 

Kuhta je posebno istakao značaj otvaranja "Češke kuće", koja će ubuduće služiti i kao mesto okupljanja članova zajednice Čeha i građana Srbije kroz organizaciju kulturnih, poslovnih i drugih događaja.

Na kraju sastanka, predsednica Brnabić je još jednom zahvalila ambasadoru Kuhti na njegovom doprinosu jačanju odnosa između dve zemlje i poželela mu puno uspeha u budućim profesionalnim i ličnim poduhvatima.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike