Vučić: Gotovo neverovatna pobeda liste Srbija sutra, ubedljivo poražena opozicija

04.06.2024

20:26

0

On se zahvalio svim građanima Srbije na neverovatno visokoj izlaznosti za lokalne izbore

Vučić: Gotovo neverovatna pobeda liste Srbija sutra, ubedljivo poražena opozicija
Copyright Printscreen/RTS

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je gotovo neverovatna pobeda liste Srbija sutra na održanim lokalnim izborima i istakao da se ti rezultati nikada nisu dogodili u istoriji Srbije, kao i da je opozicija ubedljivo poražena.

- Gotovo je neverovatna pobeda liste Srbija sutra i čestitam na tome. Ti rezultati nikada se nisu dogodili u istoriji Srbije i verujem da se neće dogoditi, posebno ne na lokalnim izborima, mada je teško očekivati i na nacionalnom nivou da neko takvu dominaciju ostvari. Hvala građanima za tu podršku - rekao je Vučić gostujući na RTS.

On je prvo zahvalio svim građanima Srbije na neverovatno visokoj izlaznosti za lokalne izbore. Kazao je da ne zna zašto bi se u nekim mestima žurilo kada je reč o formiranju vlasti.

Printscreen/RTS
 

- Negde je potrebno da se požuri, na primer u Beogradu jer je bio dugo pod privremenim vlastima zbog raznih kriza koje su izazivali. Dobro bi bilo da Beograd što pre krene u formiranje vlasti. Ali, recimo, kad govorimo o Novom Sadu, ja mislim da treba da razmisle, nigde ne treba da žure. Da vide da pronađu najbolje moguće rešenje, imaju najubedljiviju pobedu, čini mi se, ikada ostvarenu, i da su svi akteri izlazili na izbore bez ikoga koji je bio odsutan i tu ujedinjeni protiv jedne liste. I ubedljivo su poraženi. Dakle, da razmisle koje najbolje ljude da kandiduju, koji su se pokazali u kampanji - naveo je Vučić.

Kazao je da Novi Sad treba da nastavi sa izuzetnim razvojem.

- Da se vidi kako i na koji način da se obezbedi dalji ubrzan i prosperitetan razvoj Novog Sada. Ako se o Nišu tiče kao trećeg grada po veličini u našoj zemlji, ja sam tu potpuno protiv onoga što su uradili i jedni i drugi. Dakle, govorim kao predsednik Republike, zamolio sam one večeri u jednom mirnom, čini mi se, političkom iskoraku, da bi bilo dobro da svi sačekaju Niš. Ja sam znao da mi imamo neophodnu većinu, jer smo mi prebrojali biračka mesta. I sad ono što izbornoj komisiji nedostaje - pet, 10 ili 20 biračkih mesta i niste završili brojanje. Mi smo brojali sve, imali smo prvo kompletan uzorak, zatim na kompletnom uzorku je bilo jasno da je nemoguće da napravite grešku, a kasnije izbrojali sve zapisnike - rekao je Vučić.

Printscreen/RTS
 

Istakao je da je saglasan sa predstavnikom CESID-a i da treba svuda dozvoliti da se proveri, iako je to besmisleno.

- Uvek je to besmisleno što rade. Oni su već to uradili i na Vračaru i u Nišu. Tražili su tih devet mesta da se prebroje, ni za jedan glas nije bilo drugačije. Obično je moguće za jedan glas na ovu ili na onu stranu i obično na našu štetu. Tako da su već to uradili i naravno da nepravilnosti nema. Svima je to njima jasno. Kada nemate nikakvu argumentaciju, onda morate da vičete. Kada imate podršku javnog servisa u kome će neko, ko nije ni parlamentarna stranka, da ima prednost u odnosu na predsednika Narodne skupštine i da bude mnogo važniji, onda je to negde i logično da računate da je moguće da nešto proizvedete. Ali, suštinski, ne možete ništa - rekao je Vučić.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike