Kako Vučić spasava Srbiju?

04.06.2024

15:35

0

Od raspada Jugoslavije koji je izazvao zapad, zapad se trudi da Balkan stavi pod svoju kontrolu. Zapad je to i uspeo – izuzev što mu je 2012. godine, izvan kontrole izmakla Srbija

Kako Vučić spasava Srbiju?
Copyright R.Z./ATAImages

Evo jednog malo drugačijeg i šireg pogleda na protekle izbore na kojima su ubedljivo pobedili predsednik Vučić i SNS. U senci izbora 2024. godine, stoji delovanje kolektivnog zapada. Ili, izbori 2024. stoje pod senkom delovanja zapada.

To naravno, još više važi i za izbore 2023. godine. To još više važi za izbore 2022. godine, zbog toga što su tada bili i predsednički izbori. Uopšte, u poslednjih 12 godina, pa i u poslednje 24 godine, svi izbori su pomnom pažnjom i uplivom zapada. Setimo se da je kolektivni zapad, posle izbora 2008. godine, direktno uticao na formiranje vlasti koja mu je po volji, tj. sprečio je formiranje vlasti koja mu nije bila po volji. 

Printscreen
 

Od raspada Jugoslavije koji je izazvao zapad, zapad se trudi da Balkan stavi pod svoju kontrolu. Zapad je to i uspeo – izuzev što mu je 2012. godine, izvan kontrole izmakla Srbija. Zahvaljujući predsedniku Vučiću, Srbija je neutralna, Srbija odbija da postane član NATO, Srbija nije priznala nezavisnost lažne države Kosovo. Zahvaljujući mudroj – pomirljivoj, ali čvrstoj i odlučnoj politici predsednika Vučića, Srbija je pobedila separatizam u Vojvodini i Raškoj oblasti. Srbija nije uvela sankcije Rusiji. To je takođe zasluga predsednika Vučića. Put Srbije u EU je neupitan. Upravo to je najbolji način da se razotkrije dvolična politika Evropske unije, koja na rečima podržava članstvo Srbije u EU, ali ne i na delu. Stoga Srbija može mirno da se zalaže za evrointegracije, znajući da nema ništa od ulaska u EU. U toj igri, Srbija je iskrena, EU nije. Tako Vučić spašava Srbiju!

Raspadom Istočnog bloka, i Jugoslavije, zapad uspostavlja pokorne vlade gde god može. Zemlje zapada, EU i poltroni zapada se pokoravanjem diktatu, odriču suvereniteta – delom ili potpuno. Kako se Srbija i predsednik Vučić, opiru pokoravanju i diktatu zapada, bivaju izloženi širokoj paleti pritisaka i ucena. Kako EU i zapad sve više zapadaju u ćorsokak, svojom krivicom, svi koji pokazuju nepokornost i koji se opiru diktatu, bivaju izloženi sve većim pritiscima i ucenama. Kao svojevrsna crna ovca u Evropi, tim pritiscima i ucenama je najviše izložena Srbija – po pitanju Kosova i Metohije, evrointegracija, izbora, sankcija Rusiji, Srebrenice itd. Povremeno, tim metodama su izložene Mađarska, Slovačka, Poljska itd. Srećom, Vučić svojom državničkom mudrošću spašava Srbiju!

Što više zapad biva u ćorsokaku, pritisci na Srbiju rastu. Zapad koristi svoje oprobane kolonijalne metode, korišćene do početka 20. veka, prilagođavajući ih drugoj polovini 20. veka, i početku 21. veka. Iskustvo zapada u primeni neokolonijalnih metoda je nemerljivo. U drugoj polovini 20. veka, kolektivni zapad je izazivao ratove u bivšoj Jugoslaviji, Iraku, Avganistanu, Siriji, Libiji, Ukrajini i pojasu Gaze. Kolektivni zapad je rušio vlade neposlušnih država, izazivao je „narandžaste“ revolucije, nemire, podsticao je građanske ratove. Kolektivni zapad je vodio i vodi niz specijalnih hibridnih ratova, uništavao je ekonomije pojedinih država, vodio politiku intervencionizma. Od 1990. godine, većina ovih metoda je primenjena i na Srbiju. Srećom, od 2012. godine, Vučić spašava Srbiju!

Dvolični zapad, istovremeno, sarađuje sa Vučićem, prividno ga ne satanizuje, a sa druge strane, pokušava da ga oslabi i potkopa. Koristi se svaka prilika. Svaki izbori. Pre izbora 2023. i 2024. godine, prilika za rušenje Vučića su bile dve tragedije, koje je opozicija zloupotrebila po sugestiji zapadnih spin doktora. Ta hajka na vuka Vučića će trajati, dokle god Vučić i Srbija budu predstavljali prepreku marionetizaciji Srbije (primer - Crna Gora kao slabašna marioneta zapada). Dokle god je Srbija „bela vrana“ ili „crna ovca“ u Evropi, dokle god se opire diktatu uniformnosti EU, biće pod pritiscima i ucenama. U uslovima rata u Ukrajini, koji se ne odvija po željama zapada, u uslovima rata u Izraelu, koji se takođe ne odvija po volji zapada, u uslovima priprema zapada za rat, Srbija predstavlja nepokorno i neposlušno ostrvo slobode, koje iritira zapad. I na taj način Vučić spašava Srbiju!

Kada je zapad instalirao poželjnu vlast 5. oktobra 2000. godine, SRJ i SCG su, kao i SFRJ, postale države koje je zapad dalje komadao. Zapad je tada nastavio da gradi i jača status lažne države Kosovo, kao pripremu proglašenja nezavisnosti Kosova. Potom je zapad ukinuo SRJ, i formirao labavu državnu zajednicu SCG, kao međukorak, u odvajanju Crne Gore od Srbije. Par godina posle formiranja SCG, zapad je prionuo da dalje komada zajednicu Srbije i Crne Gore, organizovavši i podržavši odvajanje Crne Gore od Srbije. Kad je razdvojio dva oka u glavi, zapad je dve godine posle toga instalirao novu marionetsku vlast u Srbiji, 2007. godine, sa ciljem da se ta vlast ne opire planiranom proglašenju nezavisnosti lažne države Kosovo početkom 2008. godine. Posle toga, sredinom 2008. godine, da bi osigurao neprotivljenje uspostavljenoj nezavisnosti lažne države Kosovo, zapad je instalirao novu marionetsku vlast, direktnim upitanjem, i razvrgavanjem nepoželjne, a najavljene koalicije SRS, SPS, DSS. Novouspostavljena marionetska vlast je pune četiri godine, slušala diktat zapada, i dozvoljavala da jača nezavisnost lažne države Kosovo. U tom periodu drastično je narastao separatizam u Vojvodini i Raškoj oblasti. U periodu od 2000. do 2012. godine, srpski narod na Kosovu i Metohiji je trpeo pogrome i etničko čišćenje, kome se nisu protivile vlasti SRJ, SCG i Srbije. Od 2012. godine, Vučić spašava Srbiju!

Kada je zapad isposlovao nezavisnost Crne Gore, ona je postala klasična marionetska država, na čelu sa mafijom zvanom DPS, koju je zapad tolerisao, dokle god je sprovodila diktat zapada. Čak i kada se promenila vlast u Crnoj Gori u avgustu 2020. godine, marionetska priroda crnogorske vlasti je ostala ista. Vučić spašava Srbiju od ovakvih stvari! 

Printscreen
 

Cilj zapada u Srbiji, je da skine Vučića sa vlasti, ali pre toga da oslabi vladajući SNS, tako da se politički spektar Srbije podeli na četiri dela (SNS, SPS, proevropske stranke, antievropske stranke), i da time svako buduće formiranje vlasti zavisi od volje zapada, koji bi kontrolisao tri od četiri dela političkog spektra - sve izuzev SNS. Na taj način SNS ne bi mogao samostalno da formira vlast, već samo uz pomoć još dva partnera pod kontrolom zapada. Ako SNS ne bi pristao na to (a sigurno ne bi) onda bi zapad opet instalirao novu marionetsku vlast, koju bi činila tri partnera – izuzev SNS. Potom bi ta nova marionetska vlast, krenula da ispunjava ciljeve zapada. Prvo bi srpska marionetska vlast uvela sankcije Rusiji. Potom se ne bi protivila članstvu lažne države Kosovo u međunarodnim organizacijama. Potom bi ta zamišljena marionetska vlast, prihvatila članstvo lažne države Kosovo u UN. Potom bi se ta vlast pridružila pripremama zapada za rat. Srećom, Vučić spašava Srbiju od ovog zla!

Ta nova marionetska vlast bi nastavila da hoda stopama svojih ideoloških prethodnika iz perioda od 2008. do 2012. godine, podsticanjem rasta separatizma u Vojvodini i u Raškoj, pod izgovorom proevropske regionalizacije. Nova vlast bi nastavila rasrbljavanje Srbije, brisanje srpske kulture, nasleđa i identiteta, koji su već viđeni do 2012. godine. Srbija bi se tako rastala sa svojom istorijom, sa svojom prošlošću, sa svojom tradicijom, sa svojim nacionalnim simbolima, sa svojom kulturom, sa svojim jezikom i pismom. Da li bi takva preumljena Srbija bila primljena u EU, posle 2030. godine, veliko je pitanje. Treba imati u vidu da je Severna Makedonija uradila sve to – odrekla se imena države, jezika, identiteta, ušla u NATO, pa se ni posle četiri godine ni za jotu nije približila članstvu u EU. Kada bi ovakva marionetska vlast bila formirana u Srbiji, Srbija više ne bi bila slobodna zemlja. Srbija bi mogla da se oprosti sa opštim napretkom i uzdizanjem, koje je Vučić započeo 2012. godine. Srbija bi opet dobila još pola miliona nezaposlenih, a plate bi sa 800 evra, pale na onih 300 evra, koliko su bile do dolaska SNS na vlast. Nova marionetska vlast bi otkazala EXPO, proglasila bi gradnju metroa neisplativom, i zaustavila bi razvoj zemlje. Vučić je prepreka ovom scenariju!

Zbog toga je bila važna ubedljiva pobeda SNS i na ovim, samo formalno lokalnim izborima, a po suštini na presudnim nacionalnim izborima. Zbog toga je važna ubedljiva pobeda SNS na svim narednim izborima. Srećom, posle četiri ciklusa izbora u četiri godine, uslediće tako željena i potrebna pauza u održavanju izbora. Da se setimo, da i evropski demokratski standardi podrazumevaju izbore jednom u četiri godine. Stoga, draga opozicijo, i dragi zapade – vidimo se na izborima 2027. godine. Dotle će predsednik Vučić i SNS, neometano nastaviti da grade i uzdižu Srbiju, i da je spašavaju od „svakoje zlosti“. Živela Srbija! 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Informer

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike