Aleksandar Šapić o beogradskim izborima: Očekujemo da ćemo imati priliku da vodimo svih 17 gradskih opština

04.06.2024

18:21

0

Na pitanje o kol centrima, Šapić je rekao da su oni sastavni deo kampanje

Aleksandar Šapić o beogradskim izborima: Očekujemo da ćemo imati priliku da vodimo svih 17 gradskih opština
Copyright Printscreen RTS

Potpredsednik SNS i kandidat za gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić gostujući u Beogradskoj hronici na RTS govorio je o nedavno završenim izborima.

Na pitanje novinarke da li će on biti gradonačelnik on je rekao "a ko drugi, mi smo pobedili".

- Osim na tri opštine, Vračar, Stari grad i Savski venac naša lista ima samostalno dovoljan broj mandata za formiranje većine, a da li ćemo ulaziti u koalicije time će se baviti lokalni odbori tj samo potencijalne opštinske uprave. Na ove tri će morati da se prave koalicije. Na Vračaru je ušlo 6 stranaka. Na Savskom vencu još tri preko, a na Starom Gradu još 3-4 stranke. Ipak, očekujemo da ćemo na svih 17 gradskih opština imati priliku da vodimo opštine - rekao je Šapić.

- Ovo je jedna velika koalicija, velika stranka koja stoji iza svega ovoga. S druge strane, svako ko želi u Beogradu da sa nama zajednički učini nešto dobro, da ujedinimo snage na temu lokalne politike, a nemamo suštinske razlike na nacionalne teme, uvek je dobrodošao. Na mnogim opštinama nema potrebe za koalicione dogovore, ali će ih biti. Ja očekujem da na sve tri opštine SNS stranka preuzme ulogu vođenja - poručio je Aleksandar Šapić.

On je istakao da je kao predsednik opštine Novi Beograd imao dosta zamerki na gradsku vlast, i da je tada govorio, da ukoliko dobije priliku da bude na čelu Beograda, nikada neće dozvoliti da građani te opštine trpe.

- Ukoliko dođe do toga da neko iz opozicije vodi neku od tih opština, ja kažem, biću sam gradonačelnik svih Beograđana, i samo će od te uprave da zavisi da li ćemo imati nekih problema. Ovde se postavlja pitanje stava opozicije, da li žele da bude sve u redu. Ja verujem i nadam se da će ono koji budu u gradskom parlamentu nama pomognu, a time i sebi sutra, jer ukoliko uspeju da kroz našu vlast provuku neke predloge koji su za dobrobit Beograđana, Beograđani će znati to da cene. Ako ste uvek protiv svega, pitanje je zašto ste tu, da li samo da bi kontrirali - istakao je Šapić.

Printscreen RTS
 

"Kreni promeni nije imao dosad dobru strategiju"

- Kreni promeni će imati priliku sada, neće imati broj opozicionih odbornika kao prošli put, ali svaki predlog koji bude smislen, spremni smo da prihvatimo. Samo tako ima smisla, jer im do sada strategija nije bila dobra - objasnio je kandidat za gradonačelnika.

- Zvao sam da proverim o čemu se radi na Novom Beogradu, gde naša lista ima većinu. Što se tiče žalbi, ne postoji nijedna žalba opštinskoj izbornoj komisiji. Ako nema žalbi, malo je nelogično da sada pravite protest - kazao je o postizbornoj atmosferi na Novom Beogradu.

Na pitanje o kol centrima, Šapić je rekao da su oni sastavni deo kampanje.

- Zovete one ljude sa kojima ste već komunicirali, čak i da nekoga uznemiravate, vi ne možete da dobijete njihov glas, ukoliko oni ne žele da daju svoj glas. Ne znam šta je opozicija time htela da postigne, to je potpuno legitimna stvar koja se radi. Mislim da je došlo vreme da vidimo da li je moguće da stavimo Beograđane kao prioritet. Moja vrata su uvek otvorena za svakog ko želi da doprinese Beogradu i Beograđanima. Ukoliko žele da dobiju poverenje građana, onda moraju da pokušaju da urade nešto konkretno, a ne da samo napadaju - poručio je.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike