Dačić i Antić očekuju pobedu: Izbori su od nacionalnog značaja (FOTO)

02.06.2024

20:04

0

Ministar unutrašnjih poslova kaže da očekuje pobedu u svim opštinama i gradovima u Srbiji gde su izbori raspisani

Dačić i Antić očekuju pobedu: Izbori su od nacionalnog značaja (FOTO)
Ilustracija - Copyright Tanjug/ATA Images

Ministar unutrašnjih poslova i predsednik SPS Ivica Dačić izjavio je da danas održani lokalni izbori imaju nacionalni značaj i poručio da Srbija može biti jaka samo ako je jedinstvena.

- Imajući u vidu veliki broj opština i sredina gde se izbori odvijaju uz politički trenutak, ovo jesu izbori od nacionalnog značaja. Upravo zbog toga, imajući u vidu težinu svih pritisaka sa kojima se Srbija suočava mi se danas prvi put nalazimo na jednoj koalicionoj izbornoj listi sa Srpskom naprednom strankom i drugim strankama - rekao je Dačić nakon glasanja na biračkom mestu Mesna zajednica "Dedinje".

Tanjug/Sava Radovanović
 

Dačić je poručio da Srbija mora da bude jaka da bi imala adekvatan odgovor na pritiske.

- Srbija može biti jaka samo ako je jedinstvena. Zato hoću da pozovem sve građane da izađu na izbore i naravno da pozovem sve pristalice Socijalističke partije Srbije da glasaju za našu zajedničku izbornu listu. Smatramo da su to osnovne pretpostavke za dobru zaštitu nacionalnih i državnih interesa i razvojne projekte - rekao je Dačić.

Ministar unutrašnjih poslova kaže da očekuje pobedu u svim opštinama i gradovima u Srbiji gde su izbori raspisani.

- Naravno da ne mislimo da je izborna borba laka, ali siguran sam da je kvalitet kandidata i politike koju zastupamo neuporediv u odnosu na druge liste. Zato očekujem ubedljivu pobedu na izborima - naglasio je Dačić.

Antić: "Uveren sam da će građani Beograda danas doneti pravu odluku"

Potpredsednik SPS i kandidat na listi "Aleksandar Vučić - Beograd sutra", Aleksandar Antić rekao je danas da građani biraju da glavni grad i Srbija nastave putem razvoja i velikih investicija.

Antić je, posle glasanja na biračkom mestu broj 10 na Zvezdari, poručio da svaki projekat znači veće plate, penzije i boljitak za svakog čoveka u Srbiji i Beogradu.

Tanjug/Sava Radovanović
 

 

- Uveren sam da će građani Beograda danas doneti pravu odluku i da će svoj glas dati za prosperitet sutra - naglasio je Antić.

Dodao je da Beograđani biraju da dobiju metro, da budu domaćini najveće izložbe EXPO 2027, kao i da Beograd bude prepoznat kao evropska metropola.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike