Vesić: Srbija treba da nastavi da se gradi i razvija - samo glas za listu "Aleksandar Vučić-Srbija sutra” omogućava nastavak projekata

29.05.2024

12:36

0

Na pitanje da li rezolucija o Srebrenici može da utiče na realizaciju infrastrukturnih projekata, Vesić je rekao da ta rezolucija nije donela ništa dobro narodima u Bosni i Hercegovini

Vesić: Srbija treba da nastavi da se gradi i razvija - samo glas za listu "Aleksandar Vučić-Srbija sutra” omogućava nastavak projekata
Goran Vesić - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Srbija treba da nastavi da se gradi i razvija, a ne da se projekti zaustavljaju i zato su predstojeći lokalni izbori važni, izjavio je danas član Predsedništva SNS Goran Vesić.

On je poručio da samo glas za listu "Aleksandar Vučić - Srbija sutra" omogućava nastavak projekata. On je, gostujući na televiziji Prva, naveo da sve velike i važne infrastrukturne projekte u Beogradu gradi Vlada Srbije iz svog budžeta među kojima su izgradnja metroa, nastavak radova na obilaznici oko Beograda, EXPO, Nacionalni stadion, novi most na Savi...

- To su sve projekti koji treba da se sprovedu u narednim godinama kako bi život građanki i građana Beograda bio mnogo bolji i komforniji - rekao je Vesić.

Kada je reč o Nišu, naveo je izgradnju brze pruge između Beograda i Niša koja treba da počne do kraja ove godine, a kojom će putovanje između ta dva grada trajati 100 minuta. Vesić je najavio da će 1. jula biti otvoren terminal na niškom aerodromu "Konstantin Veliki" koji će biti moderan, sa novom opremom, kao i da će već prvih dana juna početi radovi na železničkoj obilaznici oko Niša što je, kako kaže, decenijski san građanki i građana Niša, da se izmesti železnica iz centra grada.

- Sve to su projekti koje finansira Vlada Srbije, ali je potrebna pomoć lokalnih samouprava. Građanke i građani treba da razumeju da samo glasanjem za listu "Aleksandar Vučić - Srbija sutra" glasaju za to da se svi ovi projekti nastave jer će u suprotnom deo tih projekata biti doveden u pitanje i ono što je važno, neka razmisle šta su oni koji su protiv naše liste ponudili umesto ovih projekata - rekao je Vesić i konstatovao da nisu ponudili ništa.

Na pitanje da li rezolucija o Srebrenici može da utiče na realizaciju infrastrukturnih projekata, Vesić je rekao da ta rezolucija nije donela ništa dobro narodima u Bosni i Hercegovini.

- Svi koji su glasali na Generalnoj skupštini UN su otišli svojim kućama, a tri naroda - srpski, hrvatski i bošnjački ostali su da žive zajedno. Nažalost, zahvaljujući avanturizmu dvojice političara u BiH, bivših komunista, Zlatka Lagumdžije i Denisa Bećirovića, ta rezolucija je služila njima za untrašnjopolitičke potrebe kako bi sebe prikazali većim Bošnjacima od SDA - rekao je Vesić uz komentar da je to tako kad komunisti postanu nacionalnisti pod stare dane.

Istakao je da su Lagumdžija i Bećirović naneli veliku štetu odnosima tri naroda u BiH.

- Sve ono što je građeno 20 godina - poverenje, mostovi, zajednički projekti, svojim avanturizmom su doveli dotle da budu dovedeni u pitanje - rekao je Vesić.

Naveo je da zločin koji se dogodio u Srebrenici, kao i svi drugi zločini na teritoriji BiH, zaslužuju da ih sva tri naroda sa podjednakim pijetetom obeležavaju jer sve žrtve zaslužuju poštovanje.

Vesić je rekao da su Bećirović i Lagumdžija na ovaj način najviše štete naneli potomcima srebreničkih žrtava.

- Da li je bolje na Balkanu posle ove rezolucije? Nije. Da li ima više tenzija u BiH? Ima. Da li imamo veće poštovanje prema žrtvama? Nažalost, ne - rekao je Vesić i podvukao da to pokazuje koliko je ta rezolucija bila bespotrebna i koliko je nanela štetu.

Kako je rekao, na nama je da čuvamo mir u Srbiji, da nastavimo da gradimo našu zemlju, kao i da nastavimo da se povezujemo sa BiH jer je ta zemlja jedan od naših najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera.

- Nadam se samo da ubuduće ovakvi politički avanturisti kao što su Lagumdžija, Bećirović i neki slični njima, neće da bi stekli jeftin politički poen u svojoj zemlji uništavati suživot naroda u BiH - zaključio je Vesić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike