Đurđev: Onima čiji su ideološki preci od crkava pravili štale logično da smeta i materijalno i duhovno bogata Srpska pravoslavna crkva!

27.05.2024

11:03

0

Predsednik Srpske lige upozorio je da će napada na SPC biti sve više od strane levo-liberalnih antihrišćanskih globalista, ali i napada na rimokatolike, protestante i muslimane

Đurđev: Onima čiji su ideološki preci od crkava pravili štale logično da smeta i materijalno i duhovno bogata Srpska pravoslavna crkva!
Aleksandar Đurđev - Copyright Privatna arhiva

- Možete li da zamislite toliki stepen licemerja da nekome smeta to što SPC učestvuje u određenim poslovnim poduhvatima kako bi uvećala svoj imetak, a da isti ti priznaju da je sve to po zakonima naše države? Niko kao SPC nije žrtva toliko bestidnih i besramnih izliva mržnje, nikome kao njoj se toliko ne oprašta bilo kakav uspeh i to od onih čiji su ideološki preci od crkava pravili štale i konjušnice, a neki od njih i ,,jahali popove" - izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

On smatra da država ima pravo da donira novac za izgradnju hramova SPC jer preko 85% građana Srbije, odnosno poreskih obveznika, pripada toj crkvi.

- Kome se ne sviđa društvo i država u kome SPC ima položaj institucije koja je sačuvala našu državnost i nacionalnu svest, taj neka napravi vremeplov i vrati se u vreme Brozove diktature kada su sveštenici streljani, a crkve rušene ili pljačkane. U protivnom, moraće da prihvati svetosavsku realnost oko sebe" - podvukao je Đurđev.

Predsednik Srpske lige upozorio je da će napada na SPC biti sve više od strane levo-liberalnih antihrišćanskih globalista, ali i napada na rimokatolike, protestante i muslimane.

- Njima zapravo smetaju zdrave društvene i porodične vrednosti koje sve velike konfesije propovedaju. Zato je važno da u ime Srpske lige još jednom apelujem na nadležne institucije da pokrenu debatu u vezi osnivanja Ministarstva vera. To bi bio korak napred u zaštiti i SPC i drugih crkava i verskih zajednica od agresivnih i netolerantnih bogoboraca - zaključio je Đurđev.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike