Za spas Srbije i srpskog naroda: Crkvena zvona se oglasila širom zemlje i regiona tačno u podne (VIDEO)

23.05.2024

12:21 >> 13:11

0

Patrijarh Porfirije poziva vernike na molitvu za pravdu i mir

Za spas Srbije i srpskog naroda: Crkvena zvona se oglasila širom zemlje i regiona tačno u podne (VIDEO)
Copyright RINA

Po blagoslovu patrijarha Porfirija u podne, u znak podrške srpskom narodu, za spasenje srpske države i naroda, zvonila su zvona na svim crkvama Srpske pravoslavne crkve.

Na Hilandaru iguman Metodije sa monasima moli se oko ikone Trojeručice ispred koje se uvek mole u ozbiljnim iskušenjima za srpsku državu i narod.

Kako se navodi u saopštenju SPC zvona pozivaju verni svetosavski narod na molitvu, smirenost, međusobnu solidarnost i nepokolebljivost u činjenju dobra, uprkos potpuno lažnim i nepravednim optužbama kojima je izložen u Organizaciji ujedinjenih nacija.

Patrijarh Porfirije poziva vernike na molitvu za pravdu i mir.

- Njegova Svetost pozvao je pravoslavne vernike da se ujedini u molitvi za pravdu i mir svim narodima, posebno onim sa kojima vekovima delimo zajedničku istoriju sa biblijskom verom u srcu i na usnama "Živ je Gospod naš. Živa će biti i duša naša. Hristos Vaskrse" - navodi se u saopštenju.

Zvona su se tačno u podne oglasila i na Hramu Vaznesenja gospodnjeg u Čačku.

- Molitva je uvek spas, donosi mir onaj duhovni što je i njavažniji. Danas sam zapalila sveću za sav srpski narod, da nam se na načini tako velika nepravde - rekla je za RINU Branka Simović iz Čačka.

Glasanje o rezoluciji u UN

U Generalnoj skupštini UN danas će se glasati o rezoluciji o Srebrenici, koju su predložile Nemačka i Ruanda. Sednica počinje u 16 časova po srednjoevropskom vremenu.

Iako se, prema proceduri Generalne skupštine, odluke donose konsenzusom, za koji je potrebno da sve države budu saglasne oko teksta nacrta rezolucije, o predlogu rezolucije o Srebrenici će se glasati, pošto se Srbija, Rusija i Kina protive njenom usvajanju.

Na glasanju u Generalnoj skupštini UN zemlje nemaju pravo veta, a svaka od 193 države članica ima pravo na jedan glas.

Delegaciju Srbije u Njujorku predvodi predsednik Aleksandar Vučić.

Vučić je u ponedeljak, pre puta u Njujork, prisustvovao molebanu koji je u Hramu Svetog Save u Beogradu održao patrijarh SPC Porfirije, koji je Vučiću poželeo da ima mudrosti i odlučnosti da svedoči istinu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike