Đurđev: Istina i pravda su na strani Srbije, Rusija više od bratske države, Mađarska veliki prijatelj, Ukrajina pogazila naše prijateljstvo!

23.05.2024

21:27

0

"Srpska liga se zahvaljuje Rusiji, Kubi, Nikaragvi i drugim zemljama koje su glasale protiv ove sramne rezolucije", istakao je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev

Đurđev: Istina i pravda su na strani Srbije, Rusija više od bratske države, Mađarska veliki prijatelj, Ukrajina pogazila naše prijateljstvo!
Aleksandar Đurđev - Copyright Privatna arhiva

Predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev govorio je danas o rezoluciji o Srebrenici i istakao da se pravi prijatelji poznaju u nevolji.

- Srbija je danas videla da ih ima 19. Više vrede oni nego oni koji su ucenjeni i sa povijenom kičmom glasali za jedan obični politikantski pamflet kojim su pokušali da stave žig genocidnog naroda najstradalnijem narodu u 20. veku. Mi Srbi priznajemo samo sud istorije i pravde na zemlji i Božji sud na nebu, zato nas niko i nikada neće slomiti - izjavio je Đurđev.

On je rekao da je Rusija više od brata i da je je Mađarska još jednom potvrdila da je istinski prijatelj Srbije i Srba, dok je Ukrajina glasanjem za Rezoluciju o tzv. genocidu u Srebrenici pucala sama sebi u nogu, jer je do danas u Srbiji imala prijateljsku zemlju, a u Srbima korektnog prijatelja.

Privatna arhiva
 

- Srpska liga se zahvaljuje Rusiji, Kubi, Nikaragvi i drugim zemljama koje su glasale protiv ove sramne rezolucije i koje svima mogu da pogledaju u oči. Hvala i Azerbejdžanu što je kao muslimanska država ostao uzdržan, umećemo da cenimo to, kao što ćemo dobro da razmislimo o tome da li nam je Iran prijateljska zemlja. Grčki dobrovoljci su učestvovali u oslobađanju Srebrenice od koljačkih hordi Nasera Orića, a Grčka je danas bila sramno uzdržana - napomenuo je Đurđev.

Predsednik Srpske lige najavio je punu podršku njegove partije planu našeg državnog rukovodstva da usvoji rezoluciju o genocidu Nemačke i Hrvatske nad našim nedužnim narodom.

- Danas su Srbiji pokušali da sude i presude oni koji su tokom svoje istorije na sveukupno odveli u smrt na desetine miliona ljudi, možda čak i stotine miliona. Od genocida počinjenih u Latinskoj Americi, preko Afrike, sve do Indije. Nisu uspeli u tome, niti će, samo su pokazali slobodnom delu čovečanstva koliki su licemerni i bestidni. Danas je svaki Srbin, poput predsednika Vučića, bio ogrnut našom trobojkom, jer se ponosi svojom istorijom i zemljom. To nam nikada ne mogu uzeti -  zaključio je Đurđev.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike