Premijer Miloš Vučević: Mađarska je od danas upisana zlatnim slovima, ono što je uradila je, ne za poštovanje, već za divljenje!

23.05.2024

21:59

0

Vučević pružio je snažnu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću

Premijer Miloš Vučević: Mađarska je od danas upisana zlatnim slovima, ono što je uradila je, ne za poštovanje, već za divljenje!
Copyright Profimedia

Premijer Srbije Miloš Vučević nakon sednice Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku gde je izglasana rezolucija o Srebrenici govorio je za Informer televiziju.

- Rezolucija ima legalitet, ali nema legitimitet. Ona suštinski nema podršku. Apsolutno nema većinu. Jedan osećaj ponosa je da smo kao država koja nije velika uspela da pokaže da je većinski deo sveta slobodarski. Pokazali smo da kad imate istinu na svojoj strani, istina je jača od nepravde. Ovo je bila bitka David protiv Golijata. Iz Vučićeve energije se svi pokrećemo. Republika Srpska zna da je Srbija uz nju. Ohrabre se i Srbi u Crnoj Gori da kažu svoje mišljenje. Mi nismo svesni ovog otpora koji je Srbija pružila uz podršku većinskog dela sveta. Neki pokušavaju da operu sebe nakon glasanja. Imamo istorijsku i političku obavezu da ne zaboravimo prijateljstvo država koje su glasale protiv ili bile uzdržane. Govor predstavnice Nikaragve je za udžbenike. Sad je bitno da srpski narod ne poklekne, nego gore glave i u nove pobede - ističe Vučević tokom medijskog istupanja.

Profimedia
 

- Na pravoj strani smo, na strani pravde i istine. Kad to imate, sve možete. Mađarska je od danas upisana zlatnim slovima. Ono što je ona uradila je, ne za poštovanje, već za divljenje. To je država koja je članica Evropske unije i NATO. Ona je smogla snage da kaže da je ovo nepravda. Svaka čast Grcima i kiparskim Grcima. Meni je najkrivlje što je Iran glasao. Moje poreklo je od Kuča, iz Crne Gore. Nisam iznenađen jer sam znao da tu suštinski nema nikakvih promena. Crna Gora ima pravo da donosi svoje odluke. Procenili su da tako štite svoje nacionalne interese - navodi Vučević.

 

 

Podsetimo, Vučević pružio je snažnu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću putem svog Instagram profila.

- Sloga biće poraz vragu! Uvek slobodni i nikada poraženi! Podrška predsedniku Vučiću u bespoštednoj borbi za naš narod i državu! Neka žive Srbija i Srpska u večnost - napisao je Vučević, naglašavajući važnost jedinstva i borbe za nacionalne interese.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike