Đilasu obraz đon: Zbog rezolucije poziva Vučića da podnese ostavku, a za njega je Srebrenica genocid već godinama!

23.05.2024

21:17

0

Da mu je obraz kao đon, pokazuje činjenica da je ovo danas izjavio čovek koji je 2021. godine pričao kako je za njega Srebrenica genocid

Đilasu obraz đon: Zbog rezolucije poziva Vučića da podnese ostavku, a za njega je Srebrenica genocid već godinama!
Dragan Đilas - Copyright A.K./ATAImages

Lider Stranke slobode i pravde, tajkun Dragan Đilas prevazišao je danas samog sebe.

On je danas pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića da podnese ostavku zbog glasanja u Ujedinjenim nacijama.

- Pozivam Aleksandra Vučića da podnese ostavku jer posle njegovog novog poraza, ovoga puta u Ujedinjenim nacijama, ne može da ostane predsednik Srbije - rekao je Đilas.

Da mu je obraz kao đon, pokazuje činjenica da je ovo danas izjavio čovek koji je 2021. godine pričao kako je za njega Srebrenica genocid.

 

 

- Međunarodni sud pravde je doneo presudu o tome (da je Srebrenica genocid) i mi više o tome nemamo potrebe da o tome pričamo - govorio je Đilas tada.

Uz to, i potpredsednica njegove stranke Marinika Tepić je sama pisala Rezoluciju o genocidu u Srebrenici i predlagala da se usvoji u srpskom Parlamentu!

- Tražim da se u krivičnom zakoniku prepozna kao kažnjivo negiranje genocida i ratnih zločina od strane svih sudova koji se ovom tematikom i problematikom bave, i to naročito kada je reč o presudama koje se odnose na zločine i genocid počinjen u naše ime. Po zakoniku Srbije, kažnjivo je negiranje genocida u Ruandi, ali nije kažnjivo negiranje genocida koji je počinjen u naše ime. Vi se frljate nečim što je toliko teška i ozbiljna stvar kao što je genocid a niste u stanju da se suočite s njim i da prepoznate da genocid nije pitanje broja, da li je žrtava bilo 100 ili 100.000, nego namere da se neki narod istrebi i da nestane. A mi imamo snimke koji svedoče o tome u Haškom sudu, da su građani Srebrenice, koji su bili okupljeni tamo, odvajani na muške i ženske. Dakle, tu je ta genocidna namera u suštini. Ja vas molim da uzmete u obzir ovaj predlog, da otvorimo raspravu na ovu temu, da se suočimo sa prošlošću, i sa zločinima i sa genocidom koji je počinjen u naše ime. Ne treba se toga stideti, treba imati hrabrosti i sa tim se suočiti – rekla je Marinika Tepić jednom prilikom u Skupštini Srbije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike