Danilović: Bolje se vidi istina iz Južne Amerike i Afrike nego iz Podgorice! Ipak, Srbija i Srpska nisu same!

23.05.2024

20:29

0

Kako kaže, Srbija i Srpska nisu same

Danilović: Bolje se vidi istina iz Južne Amerike i Afrike nego iz Podgorice! Ipak, Srbija i Srpska nisu same!
Copyright Foto/Ujedinjena Crna Gora

Naši vlastodršci su se obrukali ovim glasanjem u UN. Udarili su šamar i svima nama. Napravićemo veliku grešku ako im okrenemo i drugi obraz. Za ovo brukanje i poniženje neko će morati da odgovara. Bolje se vidi istina iz Južne Amerike i Afrike nego iz Podgorice, rekao je danas predsednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović.

On je istakao da je rezolucija, slabašna politička deklaracija.

- Rezolucija je, ipak, slabašna politička deklaracija koju nije podržala većina zemalja svijeta. Ta činjenica je otrežnjujuća i upozoravajuća. Bili smo dužni da branimo istinu ne poričući ni jedan zločin, posebno ne onaj koji se dogodio u Srebrenici, a istina je da se u Srebrenici desio veliki ratni zločin ali ne i genocid. Ovakvim rezolucijama se obesmišljava pojam genocida i genocidnosti. Istina je i sveta i skupa. Državnici koje ne zanima mišljenje naroda ne traju dugo, a ako i potraju ne pamte se.

Kako kaže, Srbija i Srpska nisu same.

- Srbija je stojički izdržala i ovo, a na njenoj strani je tiha većina svjetskih država. Svijet se mijenja ma koliko bila velika presija moćnih država. Republici Srpskoj će biti teško jer je ona ključna meta. Ipak, Srpska nije sama - zaključio je on.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike