Predsednik podsetio na genocid nad Srbima u Prvom svetskom ratu: Srbija je bila broj jedan u svetu po broju žrtava!

23.05.2024

16:53

0

Autor: 24sedam

Samo se nadam da će svi genocidi u skladu sa rezolucijom iz 2015. godine biti priznati, uključujući genocid nad Srbima u Prvom svetskom ratu - rekao je predsednik Srbije

Predsednik podsetio na genocid nad Srbima u Prvom svetskom ratu: Srbija je bila broj jedan u svetu po broju žrtava!
Copyright Tanjug

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić pitao je na sednici Generalne skupštine UN o rezoluciji o Srebrenici kome je potrebna ova rezolucija i zašto baš u ovom trenutku.

- Zašto ti ljudi nisu govorili o genocidu koji su počinile njihove zemlje? Govorili su o holokaustu a to je jedini genocid koji su priznale UN. Samo se nadam da će svi genocidi u skladu sa rezolucijom iz 2015. godine biti priznati, uključujući genocid nad Srbima u Prvom svetskom ratu. Srbija je bila broj jedan u svetu po broju žrtava, proporcionalno svojoj veličini i broju stanovništva, sa 28 odsto mrtvih, druga je bila Francuska - naglasio je predsednik Vučić.

U Njujorku se danas bije odlučujuća bitka za sudbinu naše zemlje i naroda, a usvajanje rezolucije o navodnom genocidu u Srebrenici imalo bi opasne i teške posledice po ceo srpski narod, kome pojedini strani centri moći žele da nalepe etiketu "genocidnog", s krajnjim ciljem ukidanja Republike Srpske, te zahtevima za takozvanu ratnu odštetu.

O predlogu dokumenta neće biti održana formalna debata - već će države moći da obrazlože svoj stav, usled čega neće biti zvanične liste govornika tokom zasedanja.

Sve informacije o dešavanjima u sedištu UN možete pratiti UŽIVO u našem blogu.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike