Zastava hrabrih: Vučić poklonio srpsku trobojku predsedavajućem Generalne skupštine UN

23.05.2024

16:52

0

Nakon uvodnog govora nemačke ambasadorke, obratio se predsednik Srbije

Zastava hrabrih: Vučić poklonio srpsku trobojku predsedavajućem Generalne skupštine UN
Copyright Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poklonio je zastavu Srbije predsedavajućem Generalne skupštine UN. On je prethodno održao govor odgovarajući na sramni predlog rezolucije o Srebrenici.

- Na kraju sam želeo da vam dam jedan poklon gospodine predsedniče. Znam da ne smem da raširim svoju zastavu - zastavu hrabrih. Doneću je vama jer mi pripadamo jednom hrabrom narodu koji je uvek umeo da se brani, rekao je Vučić u UN.

Podsetimo, članice Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na sednici koja je počela u 16 sati po srednjoevropskom vremenu, raspravljaju i glasaju o nacrtu rezolucije o genocidu u Srebrenici.

Nakon uvodnog govora nemačke ambasadorke, obratio se predsednik Srbije.

- Nije lako govoriti posle Nemačke onih koji su inicirali ovu rezoluciju. Nemačka važi za najvažniju zemlju u Evropi. Pozivam sve one koji se nalaze u ovoj sali da glasaju protiv ove rezolucije, poručio je Vučić.

U Njujorku se danas bije odlučujuća bitka za sudbinu naše zemlje i naroda, a usvajanje rezolucije o navodnom genocidu u Srebrenici imalo bi opasne i teške posledice po ceo srpski narod, kome pojedini strani centri moći žele da nalepe etiketu "genocidnog", s krajnjim ciljem ukidanja Republike Srpske, te zahtevima za takozvanu ratnu odštetu.

Sve informacije o dešavanjima u sedištu UN možete pratiti UŽIVO u našem blogu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike