Kurtijev teror nad Srbima na KiM se nastavlja: Ljude izbacivali iz zgrada, zatvoreno šest filijala Poštanske štedionice!

20.05.2024

19:00

0

Ranije danas pripadnici tzv. kosovske policije sa puškama i pancirima upali su u ekspoziture Poštanske štedionice u Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Zubinom potoku i Leposaviću

Kurtijev teror nad Srbima na KiM se nastavlja: Ljude izbacivali iz zgrada, zatvoreno šest filijala Poštanske štedionice!
Copyright Tanjug

Šest jedinica Poštanske štedionice u četiri opštine na severu KiM zatvorila je danas tzv. kosovska policija, na osnovu izveštaja ''institucija za finansijski monitoring''.

''Kosovska policija, nakon izveštaja institucija za finansijski monitoring, kao što su Finansijska obaveštajna jedinica i Centralna banka Kosova, zajedno sa Poreskom upravom Kosova, na osnovu ovlašćenja nadležnog tužioca, sprovodi policijsku akciju u tzv. Trezoru banke Poštanske štedionice i još pet filijala iste, koje su na ovom području Republike Kosovo radile nelegalno'', navedeno je u saopštenju tzv. kosovske policije na Fejsbuku.

Tanjug
 

Kako se navodi, akcija je ''prošla bez problema'' a svrha operacije je ''upostavljenje reda i zakonitosti''.

Ranije danas pripadnici tzv. kosovske policije sa puškama i pancirima upali su u ekspoziture Poštanske štedionice u Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Zubinom potoku i Leposaviću, dok su građani pokušavali da podignu penziju, socijalnu pomoć i druga novačna sredstva, javio je dopisnik Tanjuga sa KiM.

Tanjug
 

Policija je takođe upala i u zgradu Uprave za trezor u Kosovskoj Mitrovici.

Kada su pripadnici policije ušli u zgrade, stranke koje su se nalazile u prostorijama štedionice su izbačene iz zgrade, dok su radnici zadržani, a ispred sve četiri ekspoziture nalaze se pripadnici policije naoružani dugim cevima.

Tanjug
 

Pored toga, pripadnici specijalnih jedinica raspoređeni su na više punktova u ulicama koje vode prema bankama.

U blizini Poštanske štedionice u Zvečanu nalaze se i policajci Euleksa, kao i jedno vozilo grčkog Kfora.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike