Dačić: Dokle će više međunarodna zajednica tolerisati nasilje nad Srbima?

20.05.2024

18:33

0

Ako je hapšenje dinara deo politike Kurtija kojeg Zapad podržava, šta je sledeće - pita se Dačić

Dačić: Dokle će više međunarodna zajednica tolerisati nasilje nad Srbima?
Ivica Dačić - Copyright Printscreen/Instagram/mupsrbije

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić poručio je danas da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti nastavlja sa terorom protiv srpskog naroda na Kosovu i Metohiji upadom policije u ekspoziture Poštanske štedionice.

- Kurti nastavlja sa terorom protiv srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, upadom policije u ekspoziture Poštanske štedionice. Dokle će više međunarodna zajednica tolerisati nasilje nad Srbima? Ili se to ne uklapa u kliše? Ako je hapšenje dinara deo politike Kurtija kojeg Zapad podržava, šta je sledeće? Hapšenje dinara, proterivanje i ubijanje Srba, zar to treba da dočekamo? Kurtiju ne vredi govoriti, ali ako se međunarodna zajednica ne dozove pameti, sve ovo vodi u nove sukobe na Balkanu sa nesagledivim posledicama - izjavio je Dačić, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kosovonline
 

Pripadnici tzv. kosovske policije sa puškama i pancirima upali su danas u ekspoziture Poštanske štedionice u Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Zubinom potoku i Leposaviću, dok su građani pokušavali da podignu penziju, socijalnu pomoć i druga novačna sredstva, javio je dopisnik Tanjuga sa KiM.

Iz tzv. kosovske policije rečeno je da oni zajedno sa poreskom službom i uz dozvolu tzv. kosovskog tužilaštva vrše ''kontrolu nezakonitog poslovanja''.

Policija je takođe upala i u zgradu Uprave za trezor u Kosovskoj Mitrovici.

Kada su pripadnici policije ušli u zgrade, stranke koje su se nalazile u prostorijama štedionice su izbačene iz zgrade, dok su radnici zadržani, a ispred sve četiri ekspoziture nalaze se pripadnici policije naoružani dugim cevima. Pored toga, pripadnici specijalnih jedinica raspoređeni su na više punktova u ulicama koje vode prema bankama.

U blizini Poštanske štedionice u Zvečanu nalaze se i policajci Euleksa, kao i jedno vozilo grčkog Kfora.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike