Đilas planira izazivanje haosa: Zajedno sa Crtom obara listu Save Manojlovića - cilj mu je da spreči normalno održavanje izbora!

19.05.2024

16:27

0

Podnosilac žalbe višem sudu u Beogradu je Vladimir Tupanjac iz organizacije Crta

Đilas planira izazivanje haosa: Zajedno sa Crtom obara listu Save Manojlovića - cilj mu je da spreči normalno održavanje izbora!
Copyright ATAImages/ Antonio Ahel/24sedam/Katarina Mihajlović

Dragan Đilas i Crta planiraju da obore listu Sava Manojlovića na Vračaru.

Naime, CRTA je podnela žalbu Višem sudu osporavajući pravo da lista "Kreni-promeni" učestvuje na izborima.

Interesantno je da je organizacija CRTA, koja je podnela prigovor protiv liste "Kreni-promeni", deo povezane strukture koja se sastoji od medija, političkih subjekata, čitavih nevladinih organizacija ili pak njihovih istaknutih pojedinaca, o čemu je Kurir u nekoliko navrata pisao. Ovaj mehanizam, čije političko krilo vodi Dragan Ðilas i njegova Stranka slobode i pravde, služi za napade na političku i biznis konkurenciju, regulatorna tela, nepodobne političare i pojedince iz državnih struktura, što se na ovom primeru i te kako potvrđuje.

Vladimir Tupanjac iz CRTE podneo je prigovor Izbornoj komisiji Gradske opštine Vračar protiv proglašenja izborne liste "Dr Savo Manojlović - I ja sam Vračar - Kreni - Promeni".

 

Antonio Ahel/ATA Images
 

U obrazloženju prigovora na rešenje o proglašenju liste se navodi:

"Navedeno Rešenje pobija se pre svega zbog toga što je Izborna komisija pogrešno i netačno utvrdila činjenično stanje i na tako pogrešan i nepotpuno utvrđeno činjenično stanje nije pravilno primenila zakon.

Naime, Izborna komisija je u pobijanom rešenju konstatovala da je uz izbornu listu priložena dokumentacija propisana članom 42 Zakona o lokalnim izborima, čijim pregledom je utvrđeno da je pravno valjana, ne navodeći koliko je podneto pravno valjanih pismenih izjava birača koji podržavaju Izbornu listu".

Privatna arhiva
 

Podsetimo, sukob između ove dve političke opcije počeo je pre nekoliko meseci kada su međusobno razmenjivali optužbe, što je jasno pokazalo da je u pitanju borba za lidera u opoziciji.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike