Predsednik Vučić sumirao radnu nedelju, pa poslao moćnu poruku: Nikada nećemo pognuti glavu pred onima koji bi da nas ponize!

19.05.2024

15:44

0

Znam kolika je sila koja nam preti, znam koliko su veliki i snažni, ali jedino u šta sam siguran je da ćemo dati sve od sebe i suprotstaviti se jače nego što misle, poručio je predsednik Srbije

Predsednik Vučić sumirao radnu nedelju, pa poslao moćnu poruku: Nikada nećemo pognuti glavu pred onima koji bi da nas ponize!
Copyright Printscreen/instagram/Budućnostsrbijeav Pixabay Profimedia

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sumirao je proteklu nedelju u video snimku koji je objavio na svom Instagram nalogu.

- Naš posao je da napredujemo i snažimo svoju poziciju u svetu, kako na evropskom putu, tako i sa prijateljima na Istoku, u Africi, Latinskoj Americi, Pacifiku. Svi su nam putevi lepi, ali se mi borimo za svoju zemlju i interesuju nas putevi u Srbiji. Kažemo ne neprincipijelnosti i nepravdi i nikada nećemo pognuti glavu pred onima koji bi da nas ponize. Znam kolika je sila koja nam preti, znam koliko su veliki i snažni, ali jedino u šta sam siguran je da ćemo dati sve od sebe i suprotstaviti se jače nego što misle - napisao je Vučić.  

 

 

Podsetimo, predsednik je prethodne sedmice imao telefonski razgovor sa kancelarom Nemačke, Šolcom, sastanak sa ministrom spoljnih poslova Ukrajinu, Dimitrom Kulebom.

Vučić je takođe primio prvu damu Ukrajine Olenu Zelensku, sastao se sa komesarom EU za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem te imao susret sa ambasadorom Rusije Aleksandar Bocan-Harčenkom.

Pored toga, razgovarao je sa državnom podsekretarkom SAD Elizabet Alen, održao govor u Ruskom domu, učestvovao na Samitu Zapadnog Balkana i EU u Kotoru.

Razgovarao je telefonskim putem i sa premijerom Gruzije Iraklijem Kobahidzeom, sastao se sa predsednikom Prepublike Srpske Miloradom Dodikom, a ugostio je i patrijarha Porfirija i Saveti Arhijerejski sabor.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike