Dačić o bezbednosnoj situaciji u Srbiji: Stanje je stabilno, obezbeđenje funkcionera je visoko na agendi, a Vučić je najizloženiji pretnjama

19.05.2024

16:19

0

On je naglasio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna

Dačić o bezbednosnoj situaciji u Srbiji: Stanje je stabilno, obezbeđenje funkcionera je visoko na agendi, a Vučić je najizloženiji pretnjama
Ivica Dačić - Copyright TANJUG/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova (MUP) Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da se bezbednosna situacija u Srbiji ocenjuje kao stabilna, dodajući da je to ocena ne samo MUP-a, nego i Saveta za nacionalnu bezbednost i Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.

- Mi ipak moramo, shodno svemu ovome i shodno svim izazovima i pretnjama da ovo pitanje bezbednosti držimo visoko na agendi naših aktivnosti. To znači da se veoma ozbiljno shvati pitanje obezbeđenja najviših državnih funkcionera - rekao je Dačić za TV Prva na pitanje da li je u našoj zemlji podignut nivo bezbednosti kada je reč o štićenim ličnostima, imajući u vidu atentat na slovačkog premijera Roberta Fica.

On je naglasio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna. Dačić je dodao i da ukoliko neko misli da će sakrivanjem svoga imena iza upućivanih raznih pretnji, da izbegne odgovornost, taj nije u toku i da se sada to veoma lako otkriva.

Govoreći o lokalnim izborima, Dačić, kao lider Socijalističke partije Srbije (SPS), rekao je da je stranaka mnogo, ali da je Srbija jedna i da samo ako je jaka, politički stabilna i jedinstvena, može da se uspešno izbori sa svim pitanjima sa kojima se susreće.

- To je osnovni razlog zašto je SPS u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom (SNS), da ne bismo sada energiju gubili na neke međusobne rasprave. Ako imate više lista onda ste vi na neki način određeni protivnici - rekao je on. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike