Podivljali nakon atentata na Fica: Ana Brnabić se osvrnula na morbidne pretnje opozicionara Vučiću, kog su ''proglasili mrtvim'' (FOTO)

19.05.2024

10:35

0

Onaj ko je ovo izgovorio je duboko poremećena ličnost, a oni koji ovo dalje dele i u ovim rečima uživaju su samo puki sledbenici ovih nesrećnih i frustriranih likova

Podivljali nakon atentata na Fica: Ana Brnabić se osvrnula na morbidne pretnje opozicionara Vučiću, kog su ''proglasili mrtvim'' (FOTO)
Ilustracija - Copyright ATA Images/Tanjug/Radovan Stoklasa/TASR via AP

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić oglasila se povodom umobolnih izjava reditelja Gorana Markovića u kojima je rekao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "odavno mrtav". 

- Bilo je potrebno samo nekoliko dana nakon pokušaja ubistva slovačkog premijera Roberta Fica, u trenutku dok se još uvek ne zna da li će on preživeti, da "elita" u Srbiji nastavi sa narativom koji ohrabruje, opravdava i dovodi do upravo takvih akcija, u ovom slučaju protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Ovaj opasni narativ i dalje niko - ni iz te samozvane "elite", ni iz opozicije - ne osuđuje. Niko ne poziva da se prestane, da se ljudi uzmu u pamet, da ne šire dalje mržnju. Ovo je narativ koji, u krajnjoj instanci, dovede do toga da neko uzme oružje u ruke da bi se, na jedan ultimativno "demokratski" način, jer drugačije ne mogu, razračunao sa Vučićem koji je, kako oni kažu, i tako već "odavno mrtav u moralnom pogledu", koji je samo ljudska ljuštura, dakle - čovekolik, ali bez ikakvog ljudskog svojstva, uz to kriminalac, šef mafije. 

 

 

- Onaj ko je ovo izgovorio je duboko poremećena ličnost, a oni koji ovo dalje dele i u ovim rečima uživaju su samo puki sledbenici ovih nesrećnih i frustriranih likova. Sve to, međutim, ne umanjuje činjenicu da je ovo otvoren poziv za nekog našeg Juraja Cintulu (umetnika i borca protiv nasilja) da reši "problem" Aleksandra Vučića. Dokle više? - napisala je Brnabić.  

Podsećamo da je Marković samo još jedan u nizu ostrašćenih opozicionara koji zastupaju ovakve sramotne i nedopustive stavove. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike