Ko ste vi da dostavljate svoj tekst? Vučić prozreo još jedan trik Aljbina Kurtija!

16.05.2024

14:19

0

U Briselskom sporazumu je sasvim jasno da to treba da radi menadžment Srbije ili ako se mi saglasimo, da to bude tekst koji je predala EU

Ko ste vi da dostavljate svoj tekst? Vučić prozreo još jedan trik Aljbina Kurtija!
Copyright Tanjug printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Kotoru, odgovarajući na pitanje novinara o najavi Prištine da će tzv. kosovskog ustavnom sudu dostaviti do kraja maja svoj nacrt Statuta Zajednice srpskih opština, da je u pitanju još jedan trik Aljbina Kurtija i njegovih pomagača i lobista, ali ne i ozbiljan pokušaj.

- Reč je o još jednom triku koji zajednički provode Aljbin Kurti i njegovi pomagači uključujući i Geralda Knausa i sve druge njihove lobiste. Oni sami kažu da će oni dostaviti svoj tekst do kraja maja. A ko ste vi da dostavljate svoj tekst? U Briselskom sporazumu je sasvim jasno da to treba da radi menadžment Srbije ili ako se mi saglasimo, kao što smo se kontekstualno, konceptualno i u načelu, saglasili da to bude tekst koji je predala EU - kakve veze oni imaju sa tim i šta imaju da dostavljaju bilo šta, poručio je Vučić.

Vučić koji boravi danas u Kotoru na samitu lidera Zapadnog Balkana i Evropske unije pod sloganom "Jedan region, zajednička vizija", istakao je da je naravno reč o triku zato što, kako je rekao, Englezi sada pritiskaju sve druge da se prihvati članstvo Kosova u Savetu Evrope.

- Tako da je to još jedan pokušaj, a da li će oni to da urade ili ne, to ne mogu da znam. Ali naravno da je reč o triku, a ne ozbiljnom pokušaju da se bilo šta uradi u pravcu sprovođenja sporazuma iz Brisela iz  2013. i 2015. godine, čak i o nacrta Statuta koji je podnela EU nedavno i sa kojim smo mi, kao što sam rekao, saglasni, naveo je Vučić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike