Vučić o rezoluciji o Jasenovcu: To je dobra ideja, oberučke ćemo sagledati kako da je u budućnosti prihvatimo

16.05.2024

14:01

0

On je novinarima u Kotoru rekao da njega boli sve što se radi protiv srpskog naroda na KiM i da to nikada nije krio

Vučić o rezoluciji o Jasenovcu: To je dobra ideja, oberučke ćemo sagledati kako da je u budućnosti prihvatimo
Ilustracija - Copyright Profimedia/Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je ideja o rezoluciji o Jasenovcu dobra ideja i da ćemo sagledati oberučke kako da je u budućnosti prihvatimo, ali da je pitanje za predstavnike građana Crne Gore da li to žele ili ne.

On je novinarima u Kotoru rekao da njega boli sve što se radi protiv srpskog naroda na KiM i da to nikada nije krio, kao što ne krije koliko je opasna rezolucija o Srebrenici koju planiraju "veliki, bahati i moćni" da donesu.

Tanjug printscreen
 

- Što se tiče Crne Gore, za razliku od onih koji dolaze da kažu Crnoj Gori šta treba da uradi, ja to ne radim. Mi poštujemo Crnu Goru, to je njena odluka. Da li će Srbija da bude oduševljena ako podrži rezoluciju, svakako neće. Ali nemojte da nas bijete po glavi i da nas terate da kažemo da nam je to mnogo lepo. Izdržaćemo mi i te udarce, nije problem, ali ne terajte nas da vičemo kako nam je lepo - rekao je on.

Predsednik crnogorskog parlamenta Andrija Mandić izjavio je prekjuče da je na sastanku predstavnika parlamentarne većine u Skupštini Crne Gore bilo reči o rezolucijama o  Srebrenici i Jasenovcu, ali da nije postignuta saglasnost oko tih tema jer se čeka stav predstavnika Vlade na sastanku lidera regiona u Kotoru 16. maja.

Tanjug/Strahinja Aćimović
 

- Govorili smo o rezoluciji o Srebrenici, o rezoluciji o Jasenovcu, nismo postigli saglasnost oko svih tih tema, zato što nam je važno da vidimo kako će Vlada na sastanku sa liderima regiona i međunarodne zajednice uspeti da pozicionira Crnu Goru za ono što joj sledi - rekao je Mandić. 

Povodom ovoga Hrvatska je juče uputila protestnu notu Crnoj Gori, a kako prenose hrvatski mediji, nota "apostrofira neprimerenost manipulacijom žrtava Jasenovca u političke svrhe", instrumentalizaciju Hrvatske za unutrašnju politiku u Crnoj Gori i poziva Crnu Goru da se suzdrži od bilo čega što može ugroziti njen put prema Evropskoj uniji.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike