Ana Brnabić: Izmene Zakona o biračkom spisku donete zarad unutrašnje stabilnosti

13.05.2024

07:23

0

Predsednica Skupštine Srbije je ponovila da će po usvojenim izmenama svi oni koji su promenili prebivalište od 3. jula 2023. do 2. juna 2024. morati da glasaju u mestu starog prebivališta

Ana Brnabić: Izmene Zakona o biračkom spisku donete zarad unutrašnje stabilnosti
Ana Brnabić - Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić poručila je da su izmene Zakona o jedinstvenom biračkom spisku donete zarad višeg cilja i zarad unutrašnje stabilnosti, a da je deo opozicije koji ih je zahtevao pokazao da ne razmišlja o pravima građana i da će im zarad pobede na izborima uskratiti pravo da glasaju.

- Predlagala sam radnu grupu, da uđe da pogleda i birački spisak. Samo da bude limitiran broj ljudi, da poverenik da uputstvo kako da bi zaštitili lične podatke. Sve sa adresama, sa imenima - rekli su neće. I ovo je njihov način i ponovo pokazuju da im građani nisu na prvom mestu - rekla je Brnabićeva sinoć za TV Pink.

Brnabićeva je ponovila da će po usvojenim izmenama svi oni koji su promenili prebivalište od 3. jula 2023. do 2. juna 2024. morati da glasaju u mestu starog prebivališta.

- Svi ti ljudi treba da glasaju na svojoj staroj adresi, na starom prebivalištu, i time je opozicija opet pokazala, čini mi se, jedno nepoštovanje građana, nepoštovanje osnovnih prava i sloboda zarad sopstvenih interesa - ocenila je Brnabićeva.

Brnabićeva je rekla da prema nekim procenama 10.000 građana neće moći da glasa na predstojećim izborima.

- Ja se izvinjavam svim građanima koje maltretiramo, posebno onima koje neće moći da glasaju jer se njihovo prethodno prebivalište nalazi u opštinama u kojima neće biti glasanja - rekla je Brnabićeva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike