Ana Brnabić i Ivica Dačić u "Hit tvitu": Poseta Si Đinpinga Srbiji centralna tema

12.05.2024

21:55

0

Posle osam godina jedan od najvećih lidera sveta, ukazao je čast i poštovanje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću

Ana Brnabić i Ivica Dačić u "Hit tvitu": Poseta Si Đinpinga Srbiji centralna tema
Ivica Dačić - Copyright Tv Pink Printscreen

Ana Brnabić, predsednica Skupštine Srbije i Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova bili su večeras gosti u emisiji "Hit tvit". Oni su govorili o poseti Si Đinpinga Srbiji.

Posle osam godina jedan od najvećih lidera sveta, ukazao je čast i poštovanje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Predsednik Vučić istakao je koliko je ova poseta važna ali takođe naveo da smo sa strateških odnosa prešli na zajednišvo koje govori o zajedničkoj budućnosti dve zemlje. On je prilikom ove posete istakao da je ovo najviši oblik saradnje.

- To je jedna istorijska poseta za Srbiju, bila bi veća i za mnogo veće zemlje od naše  - rekao je Dačić.

- Ja mislim da su pažljivo birali koga će da posete, mi zajedno sa Mađarskom gajimo prijateljske odnose sa Kinom. Naravno da ćemo da biramo da budemo prijatelji sa onima koji nas podržavaju- rekao je Dačić.

Šta znači status koji su izgradile Srbija i Kina:

- Za mene znači mnogo, sada je samo nebo granica, a sada imamo sve jaču privredu i to otvara nama vrata, a Kina je globalna i ekonomska sila i imati zajedničku budućnost sa takvom silom onda možete da zamislite koliko to znači za nas, čak i na nivou običnog građanina- rekla je Ana Brnabić.

- Oni su sila koja priznaje teritorijalni integritet Srbije, pa ko može bilo šta da zameri. Pokazali smo gostoprimstvo, a ne kako drugi kažu da smo sagli glavu pred Si Đinpingom- rekal je Brnabić.

- Najvažniji spoljno trgovinski partner je Kina iza Nemačke za nas. Bivša vlast je bila kamen o vratu građanima. Zahvaljujući predsedniku Vučiću mi smo uspeli sve ovo- rekla je Brnabić.

- Kad pogledate rezultate videćete koliko bi mi izgubili da se vrati bivša vlast. Naša politika je promišljena i dobro vođena- rekla je Brnabić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike