Grenel odbrusio Mariniki Tepić: Ova žena ne zna o čemu priča - žao mi je što ne veruje u suverenitet svoje zemlje!

10.05.2024

17:03

0

Potrebni su nam političari koji su ozbiljniji u pronalaženju činjenica, a ne da govore pre nego što dođu do saznanja - istakao je Grenel

Grenel odbrusio Mariniki Tepić: Ova žena ne zna o čemu priča - žao mi je što ne veruje u suverenitet svoje zemlje!
Marinika Tepić - Copyright R.Z./ATAImages

Nekadašnji specijalni izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel odgovorio je danas Mariniki Tepić na njenu izjavu koju je dala tajkunskim medijima.

Naime, Tepić tvrdi da su Aleksandar Vučić i Hašim Tači dogovorili ukidanje suda za zločine OVK tokom mandata specijalnog izaslanika Grenela, na šta joj je on odgovorio da nije bila uključena u proces i da ne zna o čemu priča, kao i da mu je žao što ne veruje u suverenitet svoje zemlje.

- Ova žena ne zna o čemu priča. Ona uopšte nije bila uključena. Prebrzo donosi zaključke nakon što je odslušala jedan intervju. Potrebni su nam političari koji su ozbiljniji u pronalaženju činjenica, a ne da govore pre nego što dođu do saznanja. Činjenica je da je ideja bila da svaka zemlja istražuje sumnjive zločine i da se bavi njima interno - ne preko međunarodnog suda van svoje zemlje, već u Srbiji. Tužno je što ne veruje u suverenitet svoje zemlje - istakao je Grenel na platformi Iks.

Članica Odbora za kontrolu službi bezbednosti i poslanica Stranke slobode i pravde (SSP) u Skupštini Srbije Marinika Tepić predložila je danas da pred to telo budu pozvani nekadašnji američki izaslanik za dijalog sa Prištinom i predsednik Srbije, zbog nedavnog Grenelovog intervjua Donaldu Trampu Mlađem u kojem je Grenel, kako ona tvrdi, rekao da su on, Tramp, Vučić i Tači ranije "postigli istorijski dogovor o ukidanju suda u Hagu za zločine OVK nad srpskim stanovništvom".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike