Aleksandar Vulin i Teofil III: Kosovo i Metohija je srpski Jerusalim, Jerusalimska patrijaršija ne podržava članstvo Kosova u Savetu Evrope

10.05.2024

15:00

0

Aleksandar Vulin izrazio je ličnu zahvalnost Njegovoj svetosti za iskazanu hrabrost i čvrstu doslednost

Aleksandar Vulin i Teofil III: Kosovo i Metohija je srpski Jerusalim, Jerusalimska patrijaršija ne podržava članstvo Kosova u Savetu Evrope
Copyright Milos Tesic/ATAImages Profimedia

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin obavio je danas telefonski razgovor sa Njegovom svetošću patrijarhom jerusalimskim Teofilom III u kome je patrijarh jerusalimski poručio da je Kosovo i Metohija neotuđivi deo Srbije i srpski Jerusalim i da Jerusalimska patrijaršija ne podržava članstvo Kosova u Savetu Evrope, te da je Jerusalimska patrijaršija nezavisna, da ima svoje stavove i poglede. 

Njegova svetost patrijarh jerusalimski Teofil III istakao je prilikom razgovora sa potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vulinom da Jerusalimska patrijaršija čvrsto podržava teritorijalni integritet Srbije.

Patrijarh jerusalimski Teofil III je posebno naglasio da jerusalimska patrijaršija ne podržava članstvo lažne države Kosovo u Savetu Evrope. 

Patrijarh jerusalimski zamolio je potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vulina da srpskom narodu na Kosovu i Metohiji prenese puno pozdrava, uz konstataciju da je Kosovo i Metohija srce Srbije i srpski Jerusalim. 

Njegova svetost je uputila pozdrave srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću, uz želje za dalji napredak Srbije. 

Patrijarh jerusalimski Teofil III istakao je da su srpski i grčki narod, bratski, pravoslavni narodi i da snagu srpskog i grčkog prijateljstva niko i ništa ne može uništiti. 

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin istakao je prilikom razgovora sa Njegovom svetošću da Srbija visoko ceni stav uvaženog patrijarha jerusalimskog da je Kosovo i Metohija neotuđivi deo Srbije. Aleksandar Vulin izrazio je ličnu zahvalnost Njegovoj svetosti za iskazanu hrabrost i čvrstu doslednost.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike