Dačić oštro reaguje na odluku Crne Gore o rezoluciji UN o Srebrenici: Sramno i nečuveno - na vlast su došli zahvaljujući Srbima

10.05.2024

10:25

0

Dačić je naveo da je „neverovatno“ ponašanje zvanične Podgorice

Dačić oštro reaguje na odluku Crne Gore o rezoluciji UN o Srebrenici: Sramno i nečuveno - na vlast su došli zahvaljujući Srbima
Copyright FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ/Profimedia

Doskorašnji šef srpske diplomatije, sada ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ocenio je najavu da će Crna Gora glasati za rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici kao "sramnu i nečuvenu".

Dačić je naveo da je „neverovatno“ da zemlja u kojoj Srbi čine više od trećine stanovništva glasa za rezoluciju kojom se „upravo Srbi predstavljaju kao genocidan narod“.

- Pritom je ova vlada (Crne Gore) i došla na vlast najviše zahvaljujući Srbima i njihovoj borbi na čuvenim litijama. Sramno i nečuveno - rekao je Dačić.

Crnogorski premijer Milojko Spajić najavio je ranije da će Crna Gora glasati u Generalnoj Skupštini Ujedinjenih nacija za rezoluciju o Srebrenici i da nema ništa protiv ni podrške eventualnoj rezoluciji o Jasenovcu.

- Mi ćemo glasati za tu, ali i sve rezolucije koje osuđuju genocid. Mi smo sto odsto usaglašeni sa spoljnom politikom Evropske unije - izjavio je Spajić u Skupštini Crne Gore, odgovarajući na poslanička pitanja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike