Brnabić: Mi smo usred oluje gde različiti vetrovi sa svih strana udaraju po Srbiji

24.04.2024

10:31

0

Predsednica Skupštine gostuje u jutarnjem programu TV Pink

Brnabić: Mi smo usred oluje gde različiti vetrovi sa svih strana udaraju po Srbiji
Copyright TV Pink printscreen

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić, gostujući u jutarnjem programu TV Pink, govori o težini trenutka u kojem se nalazi naša zemlja, pregovorima sa opozicijom i nastupajućim beogradskim i lokalnim izborima.

-Ja razumem da građani gledaju na to pa ima li kraja njihovim željama. Koliko god je vlast jaka u parlamentu i nikad jača, samostalno i sa koalicionim partnerima, to je maltene dvotrećinska većina, pa opet pokažete da imate dijalog i da usvojite njihove zahteve. Ja se zahvaljujem na korektnosti jer smo uspeli da uspostavimo dijalog, ti razgovori su teški, ali produktivni. Mi smo tamo ne da jedni druge volimo, ali moramo da se poštujemo jer svako od nas predstavlja određeni broj građana Srbije. Nekad smo uspešniji, nekad manje uspešni, rekla je Ana Brnabić.

Dodala je da će se kao predsednica parlamenta truditi da se taj dijalog nastavi.

-I da mi kao apsolutna većina pokažemo da je nacionalni interes najvažniji, da je uvek na prvom mestu Srbija. Teški dani su pred nama, mi smo usred oluje gde različiti vetrovi sa svih strana udaraju po Srbiji i naše je da držimo taj kurs, da razumemo da je odgovornost na svima nama, da pokušamo da imamo unutrašnju stabilnost u najvećem mogućem spektru, da uspostavimo dijalog, moramo da sačuvamo energiju da se suprotstavimo svim tim pritiscima, rekla je predsednica parlamenta Ana Brnabić.

Mi smo u konstantnom izbornom magnovenju

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić izjavila je danas da je Srbija u konstantnim izborima još od oktobra prošle godine. 

Brnabić je za TV Pink rekla da je prvi zahtev opozicije još prošle godine bio da se ide na vanredne parlamentarne i beogradske izbore do kraja godine. Dodala je da je tada opozicija rekla da će, ukoliko ne bude izbora, blokirati rad Narodne skupštine i pozvati građane na neposlušnost.

Ona je ocenila da je to opozicija uradila u nadi da će iskoristiti majske tragedije i da će na talasu emotivnog nezadovoljstva uspeti da pobedi na tim izborima.

-Predsednik je tada rekao da pokažemo i tolerantnost i demokratiju i da je uvek u redu pitati narod šta misli i da li vlast jeste ili nije izgubila kredibilitet, prihvatio je zahtev i raspisao izbore za decembar 2023. godine, rekla je Brnabić.

Dodala je da smo od tada u konstantnom, kako ga je nazvala, izbornom magnovenju. Navela je da se situacija u svetu komplikuje i da se stalno javljaju nova žarišta, kao i da je ekonomska situacija u Evropi jako loša, zbog čega evropski kontinent globalno postaje sve manje konkurentan.

Brnabić je naglasila da se Srbija u takvim okolnostim odlično bori i ekonomski napreduje, što je potvrdio i Međunarodni monetarni fond (MMF).

"Ministar finansija Siniša Mali je imao jako uspešnu posetu Vašingtonu, a direktorka MMF-a mu je rekla da je Srbija svetla tačka u ekonomskom smislu na evropskom kontinentu", naglaisla je Brnabić.

Ocenila je da to pokazuje da smo uspeli da idemo napred, da se borimo i da sačuvamo stabilnost i da se nastavi ispunjavanje svega obećanog, poput plana "Srbija 2027 - skok u budućnost".

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike