Brnabić: Zabrinjavajuće je što će NATO poslati dodatne trupe na KiM i u BiH - ne žele da daju šansu dijalogu!

18.04.2024

12:58

0

Ne znam šta očekuju da bude rezultat osim što očigledno znaju da to direktno podriva stabilnost!

Brnabić: Zabrinjavajuće je što će NATO poslati dodatne trupe na KiM i u BiH - ne žele da daju šansu dijalogu!
Copyright Profimedia

Na pitanje kako tumači poruku da će NATO poslati dodatne trupe na KiM i u BiH, predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić kaže da nije dobra poruka.

- Sramota me je, nisam ni videla tu poruku, ali je poruka koja prilično zabrinjava. Upravo NATO snage guraju rezoluciju o Srebrenici u UN i znaju da će eventualno usvajanje izazvati dodatne podele i nestabilnosti u BiH. Bez obzira na to i na to što će to biti podrivanje mira stabilnosti BiH, oni ne žele da daju šansu dijalogu. Akumiliraju trupe kako bi sprečili akumulaciju. Akumulacija se sprečava dogovorom, dajte šansu dijalogu. Nemojte da gurate stvari na silu, nemojte da lomite UN, nemojte da pravite presedane da dodatno destabilizuju svet. Umesto što mislite da ste silni i moćni i da vam se sve može, da nikakva pravila, procedure, zakone i povelje ne važe za vas, a da možete sve da rešite trupama i nasiljem. Nije dobra poruka. 

Mora se napraviti neki dogovor unutar BiH, ne smeju da zaobilaze Predsedništvo BiH jer time podrivaju i direktno idu suprotno Dejtonskom sporazumu i Ustavu te zemlje. Ne znam šta očekuju da bude rezultat osim što očigledno znaju da to direktno podriva stabilnost. 

Kao zemlja potpisnica Dejtonskog sporazuma na nama je da se borimo za mir u regionu. Vučić bukvalno radi dan i noć. Razgovara sa brojnim predsednicima, ekspertima, naučnicima. Ovo će, ako uspeju da proguraju, biti presedan koji će biti otvaranje Pandorine kutije, i onda Bog neka nam je svima u pomoći - rekla je predsednica Narodne skupštine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Informer

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike