Stević: Očekuju nas sve veći pritisci po pitanju Republike Srpske i KiM!

21.04.2024

11:07

0

Ukazao je na postojanje trenda u svetu koji se odnosi na prekrajanje istorije

Stević: Očekuju nas sve veći pritisci po pitanju Republike Srpske i KiM!
Copyright Printscreen/YouTube/Novo jutro

Predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević kaže da Srbiju u predstojećem periodu očekuju sve veći pritisci što se tiče Republike Srpske i Kosova i Metohije, istakavši da je naša država mora da nastavi da se vodi isključivo zaštitom interesa svog naroda.

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je juče jasno predstavnicima iz Amerike jasno stavio do znanja da neće dozvoliti ugnjetavanje srpskog naroda, da mora da se formira Zajednica srpskih opština na Kosovu i Metohiji - rekao je Stević gostujući u Novom jutru kod Jovane Jeremić.

Ukazao je na postojanje trenda u svetu koji se odnosi na prekrajanje istorije.

- Možda je potrebno i nešto pripremiti za dešavanja na istoku Evrope ili za neka buduća dešavanja i iz tog razloga verovatno neko i pokušava da predstavi Srbe kao genocidni narod. Srbija je vekovima bila zemlja koja je napadana i koja se branila. Nikada nije bila osvajač - istakao je Stević.

Prema njegovim rečima, najveći problem za Srbiju su trenutno sankcije prema Rusiji, Republika Srpka i situacija na KiM, kao i neutralnost politike koju vodi Srbija.

TV Pink Printskrin
 

- Mi imamo jaku ekonomiju, hteli da priznamo ili ne hteli da priznaju. Tu je izgradnja u glavmom gradu, putevi, železnica...Srbija mora da se vodi samo onim što štiti interese Srbije i srpskog naroda. Ni istok, ni zapad, samo Srbija - dodao je Stević.

On očekuje da će biti sve veći pritisci što se tiče Republike Srpske i Kosova i Metohije.

Kada je reč o opoziciji i predstojećim beogradskim izborima, Stević je rekao da mu se čini da oni očekuju da ih neko dovede i kaže im - evo vam Beograd, evo vam sve opštine po Srbiji...

- Oni ne mogu da se dogovore. Termini za izbore im ne odgovaraju, evidentno znaju da građani znaju koga hoće, to su pokazali na parlamentarnim izborima, to će pokazati i na lokalnim izborima, kao i u Beogradu. Građani su pokazali da žele da država ide uzlaznom putanjom, što nije bio slučaj pre 2012. godine - napomenuo je Stević.

Govoreći o derbiju, Stević je naveo da je tuča navijača koja je prethodila utakmici Crvene zvezde i Partizana pokvarila celokupnu sliku.

- Prethodni derbi je bio mnogo bolji - ocenio je Stević.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike