Dačić: Borićemo se - nema tog genocida koji nisu počinile zemlje koje su potpisale nacrt rezolucije o Srebrenici!

18.04.2024

12:48

0

Sve će da dođe, i Jasenovac, i streljanje u Kragujevcu. Sad sve ima da dođe. Batina ima dva kraja - rekao je Dačić

Dačić: Borićemo se - nema tog genocida koji nisu počinile zemlje koje su potpisale nacrt rezolucije o Srebrenici!
Ivica Dačić - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da nema tog genocida koji nisu počinile zemlje koje su potpisale nacrt rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija i dodao da će se Srbija boriti.

- Nema tog genocida koji nisu počinile zemlje koje su potpisale rezoluciju. Sila sve može, borićemo se - rekao je Dačić povodom neformalnih konsultacija u Njujorku po pitanju rezolucije o Srebrenici.

Kako je istakao, jasno je da nije bilo koncenzusa, i dodao da je juče predstavljen nulti nacrt rezolucije od strane Nemačke, Ruande i BiH.

- Sa tim da predstavnik BiH može da priča samo u svoje ime, on je predstavnik muslimana iz BiH. Da je Srbin u Njujorku, ne bi bilo ništa od ove rezolucije, je l' tako? Da je Srbin u Strazburu, ne bi bilo ništa od glasanja. Kako BIH može da glasa za prijem Kosova, a očekuje da mi poštujemo njihov teritorijalni integritet i suverenitet - naglasio je Dačić.

Dodao je da je rezolucija predstavljena, ali da nisu izrazili nikakvu želju za razgovorima, kao i da su mnoge zemlje iznele protivljenje načinu na koji se ovaj tekst usvaja.

- Mislimo da o toj temi ne treba da se raspravlja, nije ni godišnjica. Time se stvara neselektivna pravda. Ne mogu samo Srbi da budu obeleženi kao genocidan narod. Šta je sa drugima? - rekao je Dačić, i osvrnuo se na Holandiju koju tuže za ropstvo, a koja je podržala ovaj nacrt.

- Sve će da dođe, i Jasenovac, i streljanje u Kragujevcu. Sad sve ima da dođe. Batina ima dva kraja - rekao je Dačić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike