Četvrti sastanak vlasti i opozicije: Đilasovci poslali novi predlog predsednici Skupštine Ani Brnabić

17.04.2024

09:38

0

Prošli sastanak u parlamentu predstavnici koalicije "Srbija protiv nasilja" napustili

Četvrti sastanak vlasti i opozicije: Đilasovci poslali novi predlog predsednici Skupštine Ani Brnabić
Sastanak Ane Brnabić i opozicije - Copyright FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bg

U Skupštini Srbije danas je počeo četvrti sastanak vlasti i opozicije o izbornim uslovima na inicijativu predsednice parlamenta Ane Brnabić.

Na sastanak su došli predstavnici vladajuće koalicije, između ostalih, Milenko Jovanov (SNS), Snežana Paunović (SPS), kao i predstavnici drugih stranaka na listi "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane", a i predstavnici koalicije "Srbija protiov nasilja" Radomir Lazović, Biljana Đorđević (Zeleno-levi front), Marinika Tepić (Stranka slobode i pravde), Zoran Lutovac (DS), Miroslav Aleksić (Narodni pokret Srbije) i drugi.

Prošli sastanak u parlamentu predstavnici koalicije "Srbija protiv nasilja" su napustili, a današnji se održava dan pošto su predstavnici te koalicije poslali novi predlog predsednici parlamenta Ani Brnabić.

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bg
 

 

Brnabićeva je juče na konferenciji za novinare rekla da su zahtevi koalicije "Srbija protiv nasilja" u suprotnosti sa ODIHR preporukama, a da je njihov raniji zahtev koji se tiče obustave izbornih radnji za beogradske izbore protivustavan.

Koalicija "Srbija protiv nasilja" poslala je juče zahtev Brnabić da se dvotrećinskom većinom usvoji ustavni zakon o izmenama i dopunama Zakona za sprovođenje Ustava kako bi se svi lokalni izbori održali u istom danu 2024. godine.

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bg
 

Obavestili su je i da su se pre četiri dana, 12. aprila zvanično obratili OEBS-u sa zahtevom da ta organizacija posreduje povodom, kako kažu, postizborne krize.

Ovo je četvrti put da se predstavnici vlasti i opozicije sastaju kako bi razgovarali o poboljšanju izbornih uslova. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike