Krucijalni razgovori: U Skupštini Srbije završen Kolegijum o izbornim uslovima

03.04.2024

07:22 >> 10:41

0

Brnabićeva je nakon početnih razgovora istakla da je vladajuća koalicija prihvatila dva od tri zahteva opozicije

Krucijalni razgovori: U Skupštini Srbije završen Kolegijum o izbornim uslovima
Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

U Skupštini Srbije završen je rad Kolegijuma, na kojem su učestvovali predsednica parlamenta Ana Brnabić i šefovi poslaničkih grupa u parlamentu, a na kome se razgovaralo o primeni preporuka Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR). Sastanak je počeo nešto posle 9 časova.

Vlast i opozicija su se prvi put posle decembarskih izbora našli za istim stolom u parlamentu, u ponedeljak, 1. aprila, kako bi razgovarali o izbornim uslovima, ali dogovor, kako je rečeno novinarima, nije bio postignut.

Tanjug/Vladimir Sporčić
 

 

Brnabićeva je nakon razgovora istakla da je vladajuća koalicija prihvatila dva od tri zahteva opozicije - da se formira nezavisna komisija koja bi vršila kontrolu i reviziju biračkog spiska i da javni servis počne objektivno da izveštava i da bude svima podjednako dostupan.

Jedini zahtev koji nisu mogli da prihvate je da beogradski i izbori na lokalu koji nisu održani u decembru budu održani istog dana.

Tanjug/Vladimir Sporčić
 

 

Na Kolegujim su se odazvale sve poslaničke grupe vladajuće koalicije SNS, SPS, SDPS, JS, PUPS, SVM, Stranka pravde i pomirenja, kao i predstavnici koalicije "Srbija protiv nasilja" i koalicije NADA.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike