Ana Brnabić o izborima: "Mi se od maja prošle godine igramo mačke i miša sa opozicijom!"

16.04.2024

15:18

0

"Kad ih pitate zašto je pre nekoliko meseci bila jedna priča, a danas druga, oni ne žele da objašnjavaju", istakla je Brnabić

Ana Brnabić o izborima: "Mi se od maja prošle godine igramo mačke i miša sa opozicijom!"
Ana Brnabić - Copyright TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Predsednica Skupštine Ana Brnabić govorila je o izborima i o agoniji koju vlast ima sa opozicijom oko dogovora u vezi sa izbornim uslovima.

- Mi od maja prošle godine govorimo o izborima. To je jedno šibicarenje od strane opozcije. Ozbiljnu energiju i vreme oduzima predsedniku Vučiću. Prvo je bilo nećemo izbore. Onda su u septembru promenili mišljenje i onda su hteli hitno izbore. Onda je predsednik Vučić rekao u redu i sve im je dao i rekao je da obavezno budu razdvojeni izbori. A kad ih pitate zašto je pre nekoliko meseci bila jedna priča, a danas druga, oni ne žele da objašnjavaju. Onda su došli izbori 17. decembra, pa onda su tražili ponovljene izbore, ne na nove. Mi smo onda rekli 28. aprila, oni su rekli ne ne, mi idemo na "holideje". To je bukvalno igra mačke i miša i da se samo uhvatite za glavu. Predsednik Vučić je rekao da se uozbilje i da se radi i gradi, a ne da se bavimo samo izborima. Onda su hteli oktobar, a na kraju su zahtevali 2. juna, ali i beogradske i lokalne zajedno. Evo danas u krug možemo samo da pričamo o njihovim izborima. Danas mi je dostavljen novi zahtev da svi lokalni izbori budu istog dana do kraja 2024. godine, a datum će oni da odrede - istakla je Brnabić. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike