Vučić i Dodik stigli u Bileću, građani ih dočekali aplauzom (FOTO/VIDEO)

16.04.2024

08:54

0

Predsednik Srbije prvi put dolazi u ovu opštinu, a planirana je i poseta manastiru Žitomislić

Vučić i Dodik stigli u Bileću, građani ih dočekali aplauzom (FOTO/VIDEO)
Copyright Tanjug/ Srna/ Sanja Babić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Republike Srpske Radovan Višković stigli su jutros u Bileću, gde razgovaraju sa predstavnicima lokalne vlasti.

Tanjug/ Srna/ Sanja Babić
 

Sastanku prisustvuje načelnik Bileće Veselin Vujović i rukovodstvo Opštine. Dodika, Vučića i Viškovića po dolasku u Bileću dočekao je veliki broj građana, kao i deca iz vrtića "Budućnost" obučena u narodne nošnje.

Nakon sastanaka u zgradi opštine očekuju se izjave. Predsednik Srbije Vučić prvi put dolazi u ovu opštinu, a planirana je i poseta manastiru Žitomislić.

Tanjug/ Srna/ Sanja Babić
 

Nastavak posete Mostaru, danas sa Lajčakom i na Sajmu privrede

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavlja radnu posetu Mostaru i danas će se sastati sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Potom će prisustvovati svečanom otvaranju 25. Međunarodnog sajma privrede u 11 časova, a očekuje se i obraćanje predsednika Vučića na otvaranju. Osim Vučića, na sajmu će govoriti predsednica Saveta ministara BIH Borjana Krišto, predsednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković, direktor Sajma Dalfina Bošnjak, gradonačelnik grada Mostara Mario Kordić.

Vučić će na sajmu privrede posetiti i paviljon Srbije, gde će biti predstavljeno 26 naših kompanija iz različitih sektora, koji predstavljaaju svoju ponudu sa ciljem da dogovore nove poslove i povećaju izvoz u region i šire. Na kraju posete, očekuje se susret predsednika Vučića sa predstavnicima Srba iz Mostara.

Predsednik Srbije Vučić doputovao je juče u Mostar, prvim letom iz Beograda koji je obnovljen nakon 33 godine. Vučić će danas prisustvovati otvaranju 25. Međunarodnog sajma privrede u Mostaru, gde će posetiti i štand Srbije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike