Srbi iz Suvog Dola uznemireni: Policija privela dvojicu sa automatskim naoružanjem

15.04.2024

18:04

0

Svetlana Krsić je stanar zgrada u Suvom Dolu sa dvoje dece i ističe da je događaj od protekle noći uznemirio nju i decu

Srbi iz Suvog Dola uznemireni: Policija privela dvojicu sa automatskim naoružanjem
Copyright Kosovoonline

Tzv. kosovska policija uhapsila je sinoć dve osobe u Suvom Dolu, kod Lipljana, zbog posedovanja nelegalnog oružja i uznemiravanja meštana, potvrđeno je za Kosovo onlajn u policijskoj stanici u Gračanici. Hapšenje je usledilo po prijavi stanara koji su sinoć oko 22 časa prijavili da su u blizini zgrade videli kretanje nepoznatih osoba sa oružjem.

Stanari su se danas zabrinuti za bezbednost okupili ispred zgrada u Suvom Dolu, a predsednik kućnog saveta Mladen Spasić ističe da je policijska akcija trajala do jutra.

- Sinoć oko 11 sati uveče komšija me je pozvao i saopštio da je njegov maloletni sin video jedno lice kako se kreće sa automatskom puškom u selu, da bi ja nakon toga pozvao ostale komšije koje su to sve videle i pozvali smo Kosovsku policiju u Gračanici. Njihova operacija trajala je do jutra, videli smo policijska vozila da su tu, u stanu. Saopštili su nam da su uhapsili dva lica, da su našli dve automatske puške - ističe Spasić i dodaje: 

- Okupili smo se ovde kao vid protesta da kažemo opštini Gračanica da ubuduće, kada neko ne živi u tanu, da se ne dovode razna lica, nego da se ta lica provere, da li imaju kriminalni dosije ili ne. Jer smo ovde imali situaciju da se 20 dana kreće lice i živi u stanu, a da ne znamo ko je on, da li ima kriminalni dosije, da li je činio neka krivilna dela, na kraju, ispostavilo se da se kreće sa automatskom puškom po selu. Vidite da su žene i deca uplašeni. Ovde smo se doselili 2019. godine, tako da nas je selo prihvatilo lepo, bilo je ovo mirno naselje, lepo nasilje. Deca se ovde igraju do kasno uveče, do 21-22 čas, kada se desio taj incident, vidite i sami da su roditelji uplašeni za bezbednost svoje dece i nadamo se da više ovakvi slučajevi nee da se ponavljaju - rekao je Spasić.

Svetlana Krsić je stanar zgrada u Suvom Dolu sa dvoje dece i ističe da je događaj od protekle noći uznemirio nju i decu.

- S obzirom na to da se ovo sve dešavalo jesam uplašena i zbog dece stvarno, jer deca se igraju do kasno i sada je rizik da pustiš dete van dvorišta. Ne znam kakvo je ovo vreme došlo da ljudi šetaju puškama. Ne znam kako da objasnim taj osećaj i ne znam šta se konkretno izdešavalo sinoć, ali da je strašno, jeste - rekla je ona.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike